Interessant:

Hoge telefoonrekening door Kim Kardashian-app

nieuws 7 augustus 2014 om 12:52

Een Amerikaanse moeder is woedend op realitysoapster Kim Kardashian. Haar zoon had in twee dagen onbedoeld een rekening van 120 dollar opgebouwd aan in-app aankopen bij het spelen van Kim Kardashian: Hollywood op zijn iPhone.

Een rekening van 120 dollar (ongeveer 90 euro) lijkt nog mee te vallen, vergeleken bij de rekeningen van 1.200 euro (bij het spelen van iPad-game The Simpsons: Tapped Out) en 2.000 euro (bij het spelen van iPad-game Zombies vs. Ninja) voor in-app aankopen, waarmee kinderen in het verleden hun ouders verrasten. Het nieuws over de Kardashian-app kreeg echter meer dan gemiddelde aandacht, omdat de moeder van het 11-jarige kind bekend is in Amerika. Het gaat om Ayelet Waldman, die in de Verenigde Staten een bestseller-auteur is met haar serie Mommy-Track Mysteries-boeken.

Daarbij ging Waldman op Twitter flink tekeer tegen de Kardashian-app. Zij twitterde: "Waarom wordt er zoveel geld verdiend met de Kardasian-app? Omdat het profiteert van kinderen die niet weten hoeveel er van hen gestolen wordt. Het is het pure kwaad".

Wald noemt de Kardashians "kwaardaardige, gemene varkens" om zo'n verslavende app met zo veel verleidelijke in-app aankopen uit te brengen. Het goede nieuws voor Waldman is echter dat Apple het geld, dat haar zoon aan Kim Kardasian's virtuele garderobe en makeup-upgrades heeft besteed, terug betaalt.

Kim Kardashian: Hollywood-app
Kim Kardashian: Hollywood-app

Boy Genius Report