Interessant:

Canon: PowerShot G7 X, SX60 en N2

nieuws 17 september 2014 om 10:53

Canon heeft tijdens de Photokina 2014 in Keulen haar PowerShot-aanbod uitgebreid met de PowerShot G7 X (compactcamera met een 1-inch sensor), de PowerShot SX60 HS (superzoom-camera) en de PowerShot N2 (selfie-camera).

De Canon PowerShot G7 X is een compacte camera met een grote 1-inch, 20,2-megapixel CMOS-sensor met een ISO-bereik van 125 tot 12.800. Deze sensor, in combinatie met Canon's DIGIC 6-beeldprocessor, zorgt voor goede prestaties bij weinig licht. Het 3-inch touchscreen van de PowerShot G7 X is 180 graden te kantelen. De camera maakt gebruik van een diafragma met negen lamellen voor het produceren van een gelijkmatige achtergrond en vrijwel cirkelvormige onscherpe delen. Verder krijg je de beschikking over een 4,2x optische zoomfunctie, een Full HD-videorecorder, een high-speed continumodus (waarin je 6,5 beelden per seconde vastlegt) en een ingebouwde grijsfilter. Tot slot is de PowerShot G7 X eenvoudig aan een smartphone te koppelen dankzij ondersteuning van WiFi en NFC.

De Canon PowerShot G7 X is vanaf november te koop voor een adviesprijs van € 599,-.

Canon PowerShot G7 X
Canon PowerShot G7 X

De Canon PowerShot SX60 HS is een bridge-superzoom camera met een 65x zoom en een 21mm-ultragroothoeklens, waarmee je zeer gedetailleerde afbeeldingen kan vastleggen. Met de ZoomPlus-functie kan je het zoombereik verdubbelen tot 130x. Een elektronische zoeker zorgt voor een traditionele spiegelreflexhantering en laat je onderwerpen duidelijk zien in situaties met erg fel licht. De Ultra Sonic Motor (USM) zorgt voor snel en stil scherpstellen en zoomen en de Intelligent Optical Image Stabilizer zorgt voor stabiele opnames. Daarnaast krijg je op deze opvolger van de PowerShot SX50 HS de beschikking over een verstelbaar 3-inch touchdisplay. Dankzij WiFi-support zijn foto's direct te uploaden naar sociale netwerken. Ook is het mogelijk bestanden direct op je smartphone of tablet te zetten via de Mobile Device Connect Button en NFC. 

De Canon PowerShot SX60 HS is vanaf oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 499,-.

Canon PowerShot SX60 HS
Canon PowerShot SX60 HS

De Canon PowerShot N2 is een compactcamera met een 180 verstelbaar 3-inch touchscreen, die zeer geschikt is voor het maken van selfies en voor het snel delen van foto's met sociale netwerken. De camera, die de PowerShot N opvolgt, ondersteunt WiFi en NFC, zodat hij snel met je Android-toestel is te pairen en met de Mobile Device Connect Button maak je direct contact met je Android- of iOS-apparaat. Bijzonder aan de PowerShot N2 is het unieke symmetrische design, waardoor de camera zowel horizontaal als verticaal is te gebruiken. De geavanceerde all-around sluitertoets en zoomring maken de camera gebruiksvriendelijk en bieden veel creatieve manieren om de camera te gebruiken.

De Canon PowerShot N2 is vanaf december te koop voor een prijs van € 299,-.

Canon PowerShot N2
Canon PowerShot N2

portablegear.nl