Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Resolutie16,0 megapixel
Zoom65x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Canon PowerShot SX60 HS 1 Foto Canon PowerShot SX60 HS 2 Foto Canon PowerShot SX60 HS 3 Foto Canon PowerShot SX60 HS 4

Inleiding

De Canon PowerShot SX60 HS is een bridge-superzoom camera met een 65x optische zoom en een 21mm-ultragroothoeklens, waarmee je zeer gedetailleerde afbeeldingen kan vastleggen. Met de ZoomPlus-functie kan je het zoombereik verdubbelen tot 130x. Canon's HS System - met DIGIC 6-beeldprocessor en een 16,1-Megapixel CMOS-sensor - biedt goede beeldkwaliteit, ook bij weinig licht. De verfijnde ergonomische grip van de SX60 HS is zo ontworpen dat je profiteert van stabielere opnamen bij volledig inzoomen en langer moeiteloos opnamen kunt maken. Het 3-inch touchscreen is verstelbaar, zodat je uit verschillende hoeken opnames kan maken. Een elektronische zoeker zorgt voor een traditionele spiegelreflexhantering en laat je onderwerpen duidelijk zien in situaties met erg fel licht. De Ultra Sonic Motor (USM) zorgt voor snel en stil scherpstellen en zoomen en de Intelligent Optical Image Stabilizer zorgt voor stabiele opnames. Het is mogelijk foto's in RAW-formaat vast te leggen en video's in Full HD kwaliteit op te nemen. Daarnaast kun je een externe microfoon aansluiten en de geluidsniveaus handmatig bijstellen voor meer flexibiliteit. Dankzij WiFi-support zijn foto's direct te uploaden naar sociale netwerken. Ook is het mogelijk bestanden direct op je smartphone of tablet te zetten via de Mobile Device Connect Button en NFC. Met de Canon CameraWindow-app kan je de PowerShot SX60 HS vanaf je smartphone op afstand te bedienen en profiteer je van eenvoudig back-ups maken naar pc en de cloud met Image Sync. Dit model volgt de PowerShot SX50 HS op.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur).

Resolutie en lens

De PowerShot SX60 HS is uitgerust met een 16,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 21 - 1365 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 65,0-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Canon PowerShot SX60 HS

Van de Canon PowerShot SX60 HS staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Canon PowerShot SX60 HS is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees in het Canon PowerShot SX60 HS testoverzicht de testen

Specificaties Canon PowerShot SX60 HS

Algemeen
ProductCanon PowerShot SX60 HS
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht650 gram
Afmetingen128,0 x 114,0 x 93,0 mm
SubtypeSuperzoom camera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,0 megapixel
Zoomrange21 - 1365 mm
Zoom65x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB