Interessant:

Canon PowerShot SX70 HS met 65x optische zoom

nieuws 21 september 2018 om 13:51

Canon introduceert een nieuwe bridge-camera met 65-voudige optische zoom, de Canon PowerShot SX70 HS. De camera heeft een 20,3 megapixel sensor en uitgebreide 4K-opnamemogelijkheden.

Een bridge camera lijkt qua uiterlijk op een spiegelreflexcamera en is voorzien een sterke zoomlens. De camera's zijn in het algemeen minder klein dan een compactcamera en hebben veelal een goede grip. Ook is de flitser vaak opklapbaar.

De PowerShot SX70 HS volgt de Powershot SX60 HS op. Ten opzichte van zijn voorganger levert de camera een 25 procent hogere resolutie. De camera draait verder op een DIGIC-8 processor. Deze processor produceert hoge resolutie foto’s, 4K Ultra High Definition video en haalt bij continu-opnamen een snelheid van 10 fps (frames per seconde). De autofocus is snel en aanpasbaar, zelfs bij weinig licht. Continu-AF is mogelijk bij opnamen met 5,7 fps, zodat ook spontane momenten met gemak zijn vast te leggen. De DIGIC 8-processor staat ook garant voor de 4K Ultra HD-videomogelijkheden van de camera, waaronder 4K time-lapse en 4K-fotobeelden. Prachtige landschappen en speciale herinneringen zijn hierdoor in de hoogste resolutie vast te leggen.

Canon PowerShot SX70 HS - Uiterlijk als spiegelreflex
Canon PowerShot SX70 HS - Uiterlijk als spiegelreflex

De Canon PowerShot SX70 HS heeft de uitstraling en bedieningskenmerken van een DSLR-model, is voorzien van een 7,5 cm vari-angle LCD-display, een 20,3 megapixel sensor en 4K-opnamemogelijkheden. De 65x optische zoom van de PowerShot SX70 HS heeft een equivalente brandpuntsafstand van 2730mm indien de Canon ZoomPlus-functie wordt gebruikt – ideaal voor het vastleggen van scènes op grote afstand. Met de 0 cm macromodus kunnen zelfs objecten die de lens aanraken worden gefotografeerd. De PowerShot SX70 HS biedt ook Remote Live View, waarmee foto’s op afstand kunnen worden gemaakt via een smartphone. Heel handig bij het maken van bijvoorbeeld een familieportret waarbij iedereen er nu goed op staat.

De Canon PowerShot SX70 HS is vanaf november 2018 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 560 euro.

portablegear.nl