Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Resolutie20,0 megapixel
Zoom4x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Canon PowerShot G7 X 1 Foto Canon PowerShot G7 X 2 Foto Canon PowerShot G7 X 3 Foto Canon PowerShot G7 X 4

Inleiding

De Canon PowerShot G7 X is een compacte camera met een grote 1-inch, 20,2-megapixel CMOS-sensor met een ISO-bereik van 125 tot 12.800. Deze sensor, in combinatie met Canon's DIGIC 6-beeldprocessor, zorgt voor goede prestaties bij weinig licht. De camera maakt gebruik van een diafragma met negen lamellen voor het produceren van een gelijkmatige achtergrond en vrijwel cirkelvormige onscherpe delen. Verder krijg je de beschikking over een 4,2-inch optische zoomfunctie, een Full HD-videorecorder, een high-speed continumodus (waarin je 6,5 beelden per seconde vastlegt) en een ingebouwde grijsfilter. Het 3-inch touchscreen van de PowerShot G7 X is 180 graden te kantelen. Met Canon's Creative Shot Mode krijg je de beschikking over vier verschillende categorieen om foto's mee te verfraaien. De Smart AUTO-technologie selecteert automatisch uit 58 verschillende vooringestelde sceneinstellingen voor foto's en 21 voor video's voor de perfecte opnames. Intelligent IS kiest automatisch uit acht verschillende modi om de beeldstabilisatie te helpen optimaliseren. Met de camera kan je zowel JPEG- als RAW-opnames maken. Tot slot is de PowerShot G7 X eenvoudig aan een smartphone te koppelen dankzij ondersteuning van WiFi en NFC. In juni 2015 volgde de PowerShot G3 X en in oktober 2015 de PowerShot G9 X. In 2016 werd de PowerShot G7 X Mark II geintroduceerd.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur).

Resolutie en lens

De PowerShot G7 X is uitgerust met een 20,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 24 - 100 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de groothoeklens kan je landschappen, vergezichten en andere grote composities fotograferen. De 4,2-voudige optische zoom stelt je ook in staat om details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Canon PowerShot G7 X

Van de Canon PowerShot G7 X staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Canon PowerShot G7 X is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,7. Lees in het Canon PowerShot G7 X testoverzicht de testen

Specificaties Canon PowerShot G7 X

Algemeen
ProductCanon PowerShot G7 X
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht304 gram
Afmetingen103,0 x 60,0 x 40,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie20,0 megapixel
Zoomrange24 - 100 mm
Zoom4x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB