Interessant:

Vainglory getoond op iPhone 6 (Plus)

nieuws 10 september 2014 om 12:08

Tegelijkertijd met de introductie van een nieuwe iPhone of iPad toont Apple meestal een nieuwe, grafisch indrukwekkende game om de kracht van de toestellen te demonstreren. Bij de presentatie van de iPhone 6 (Plus) was het de beurt aan Vainglory.

Bij de presentatie van de iPhone 5 en de iPad mini (beide in 2012) toonde Apple de grafische indrukwekkende racegame Real Racing 3 van EA. Bij de release van de iPad 3, eveneens in 2012, lieten Apple en ontwikkelaar Epic Infinity Blade: Dungeons zien - een actiegame die uiteindelijk nooit is uitgekomen. Bij eerdere perspresentaties van de iPhone 4iPhone 4S en iPad 2 werden trailers getoond van actiegames Infinity Blade en Infinity Blade II om de grafische kracht van de apparaten te demonstreren. 

Bij de keynote-presentatie van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus heeft Apple nu Vainglory getoond, een grafisch fraaie zogenaamde MOBA (multiplayer online battle arena) game. Het spel is ontwikkeld door Super EVIL, dat bestaat uit veteranen van ontwikkelaars Blizzard en Riot. Het spel maakt gebruik van de E.V.I.L. game-engine en van Metal, een nieuwe grafische technologie in iOS 8, die hoogwaardige grafische prestaties mogelijk maakt. Vainglory biedt volgens de ontwikkelaar grafische prestaties en een resolutie die Blu-Ray kwaliteit kan evenaren. Op de iPhone 6 loopt het spel met 60 frames per seconde.

De release van Vainglory staat gepland voor oktober.

Vainglory op iPhone 6 (Plus)
Vainglory op iPhone 6 (Plus)

Super Evil Mega Corp Blog