Interessant:

Warhammer 40.000: Freeblade getoond op iPhone 6S en 6S Plus

nieuws 12 september 2015 om 11:23

Om de mogelijkheden van de nieuwe 3D Touch-technologie te tonen heeft Apple afgelopen week, tijdens de officiele presentatie, de game Warhammer 40.000: Freeblade op de iPhone 6S en iPhone 6S Plus gedemonstreerd.

Apple gebruikte de game Warhammer 40.000: Freeblade, die later dit jaar moet uitkomen, om de nieuwe 3D Touch-technologie op de iPhone 6S en 6S Plus te demonstreren. 3D Touch biedt nieuwe manieren om te navigeren, via een geavanceerde drukgevoelheidsherkenning. Door lichte druk uit te oefenen kun je direct een weergave van een foto, e-mail, webpagina of ander materiaal bekijken. Met iets meer druk ga je naar de materialen zelf. Dankzij Quick Actions geeft 3D Touch je verder snel toegang tot de dingen die je het meest doet. 

3D Touch is ook bruikbaar voor games, zoals de demonstratie van Warhammer 40.000: Freeblade aantoonde. Het spel is een third-persoon shooter, waarbij je op het scherm moet tappen om te schieten. Dankzij 3D Touch biedt het spel drukgevoelige besturing, waarmee je eenvoudig kan zoomen en van wapens wisselen. Pixel Toys, de ontwikkelaar van Warhammer 40.000, vertelt dat de combinatie van Metal (de grafische technologie van Apple) en de nieuwe, krachtigere iPhone-chips grafische krachtigere games mogelijk maakt.

Warhammer 40.000: Freeblade met 3D Touch-technologie op iPhone 6S/6S Plus
Warhammer 40.000: Freeblade met 3D Touch-technologie op iPhone 6S/6S Plus

Bij eerdere Apple-presentaties werden onder meer de games Real Racing 3, Infinity Blade III, Vainglory en het - inmiddels geannuleerde - Infinity Blade: Dungeons getoond.

AppTrigger