Interessant:

Intel Core M-processor officieel onthuld

nieuws 5 september 2014 om 17:35

Chipfabrikant Intel heeft op de IFA 2014 in Berlijn officieel de nieuwe Intel Core M-processor (codenaam Broadwell-Y) gepresenteerd. De nieuwe processor biedt zeer dunne 2-in-1 apparaten krachtige Intel Core-prestaties.

"We zijn op een missie van meerdere jaren om tegemoet te komen aan de vraag van eindgebruikers en om mobiele computing te transformeren", vertelt Kirk Skaugen, manager van de personal computing-afdeling van Intel. "De introductie van de Core M markeert een significante mijlpaal in die reis. De Core M is de eerste van een nieuwe productiefamilie die is ontworpen om te voldoen aan de belofte van 's werelds dunste laptops en beste presterende tablets in een 2-in-1-apparaat".

De Intel Core M-processor (die ook bekend is onder de codenaam Broadwell-Y) biedt 50 procent snellere computing-prestaties en 40 procent snellere grafische prestaties in vergelijking met de 4de generatie Intel Core-processor. Daarbij is ook batterijduur aanzienlijk verbeterd. De Intel Core M-processor kan meer dan 8 uur video verwerken, 20 procent (1,7 uur) langer dan de vorige generatie Intel Core-processor. 

De nieuwe Core M-processor voldoet ook aan de Wet van Moore: hoewel de prestaties zijn verbeterd, is de grootte van de chipset wel weer kleiner. De Core M-processor is 50 procent compacter dan de vorige generatie Intel Core-processor. Intel maakte reeds vorige maand bekend dat er binnenkort een breed scala aan Core M-producten op de markt komt. De Core M-processor komt in verschillende versies: je kan onder meer kiezen uit Intel Core M-5Y10/5Y10a processors (tot 2GHz) en de Intel Core M-5Y70 processor (tot 2,6GHz). De laatste is de hoogst presterende processor en biedt ook ingebouwde beveilingsfuncties voor hybride 2-in-1-businessnotebook/tablets.

Een nadeel is dat de Broadwell-processors erg duur zijn en je voor een tablet met een dergelijke chip dus een hoge prijs moet betalen. Het aanbod van mid-range smartphones zal vooralsnog gedomineerd blijven worden door ARM- en Intel Atom-chips. De eerste fabrikanten die op de IFA 2014 producten met een Intel Core M-processor hebben geintroduceerd, zijn Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo en Toshiba.

Intel Core M (Broadwell-Y) processor
Intel Core M (Broadwell-Y) processor

Intel Newsroom