Interessant:

Lenovo introduceert nieuwe Yoga-tablets

nieuws 10 oktober 2014 om 12:49

Het Chinese Lenovo heeft drie nieuwe tablets geintroduceerd in haar flexibele Yoga-serie: de Yoga 3 Pro en Yoga Tablet 2 Pro (beide 13-inch) en de Yoga Tablet 2 (beschikbaar in een 8-inch en in een 10-inch uitvoering).

De Lenovo Yoga Tablet 2 Pro is ontwikkeld in samenwerking met 'product engineer' (beter bekend als acteur) Ashton Kutcher. Dit is een multimedia-tablet met een 13-inch QHD+ IPS-display (3.200 x 1.800 pixels) en een ingebouwde Pico-projector. Hiermee kan je films en video's vanaf de tablet gemakkelijk projecteren op de muur. De Yoga Tablet 2 Pro heeft 8 watt surround-sound speakers met subwoofer en een batterijlevensduur van 15 uur. De tablet beschikt verder over het Windows 8.1 Pro-besturingssysteem, de 4de generatie Intel Atom-processor, een 8-megapixel camera, 32GB geheugen (uitbreidbaar via microSD tot 64GB) en optionele 4G-ondersteuning. De tablet biedt vier werkmodi: 'Hang' (je kan de tablet neerhangen waar je wil), 'Hold' (voor betere kijkhoeken bij lezen), 'Tilt' (voor snel online browsen) en 'Stand' (voor close-up content van digitale bibliotheken). De Yoga Tablet 2 Pro is eind oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs vanaf € 499,-.

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro
Lenovo Yoga Tablet 2 Pro

De Lenovo Yoga 3 Pro, een stijlvolle convertible PC met Windows 8.1 Pro, is een multimedia-tablet met een 13-inch QHD+ IPS-display (3.200 x 1.800 pixels). Dankzij de opvallende en stevige horlogeband-scharnier is de convertible aanzienlijk dunner en lichter dan zijn voorgangers. Daarnaast is de convertible voorzien van de nieuwste Intel Core M-processor en krachtige JBL audiofuncties. De Yoga 3 Pro beschikt verder over Harmony, dat is nieuwe, intuïtieve software dat applicaties aan de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker aanpast wanneer ze de convertible in de verschillende modi gebruiken. Harmony herkent en optimaliseert de gebruikerservaring van meer dan 50 populaire applicaties. De tablet heeft een krasbestendig Gorilla Glass-display en een 512GB Solide State Drive. De Yoga 3 Pro is te gebruiken in vier modi: 'Laptop' (als laptop), 'Stand' (voor videochatten), 'Tent' (voor het bekijken van video's) en 'Tablet' (als tablet). De Yoga 3 Pro is eind oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 1599,-.

Lenovo Yoga 3 Pro
Lenovo Yoga 3 Pro

Tot slot is Yoga Tablet-productlijn uitgebreid met nieuwe modellen in 8-inch- en 10-inch-uitvoering. Je kan nu kiezen voor een Yoga-tablet met het Android (4.4 KitKat)- of het Windows (8.1)-besturingssysteem. De nieuwe Yoga-tablets hebben een grotere standaard voor meer stabiliteit en een nieuwe, handige 'hang'-modus (net als de Yoga Tablet 2 Pro), zodat je ze kan ophangen. De modi 'Hold', 'Stand' en 'Tilt' zijn ook nog altijd present. Daarnaast kan je rekenen op onder meer een 8-megapixel camera. De Yoga Tablet 2 Android is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs vanaf  € 229,- voor het 8-inch model en vanaf € 299,- voor het 10-inch model. De 10-inch Yoga Tablet 2 Windows is eind oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs vanaf € 399,-. De 8-inch YOGA Tablet 2 Windows is in november verkrijgbaar voor een adviesprijs vanaf € 249,-.

Lenovo Yoga Tablet 2 Android
Lenovo Yoga Tablet 2 Android

portablegear.nl