Interessant:

Intel werkt aan Skylake-processor

nieuws 4 december 2014 om 10:23

Intel brengt volgend jaar waarschijnlijk de Intel Skylake-chipset, de zesde generatie Intel Core-processor, op de markt. Daarnaast werkt de chipgigant aan nieuwe entry-level chips onder de codenamen Cherry Trail, Braswell en SoFIA.

De Intel Skylake-processor wordt de opvolger van de recent uitgebrachte Intel Broadwell (Core M)-processor. Net als zijn voorganger moet Skylake krachtige prestaties brengen naar apparaten zoals 2-in-1-tablets. Verder zal Intel in het najaar van 2015 haar huidige Bay Trail- en Moorefield-chips vervangen door nieuwe Cherry Trail- en SoFIA-processors, die moeten zorgen voor betere prestaties van entry-level smartphones en tablets. De Cherry Trail-processors zullen vooral worden gebruikt voor tablets. Daarnaast komt Intel met een nieuwe Braswell-chipset voor entry-level notebooks, 2-in-1-tablets en desktops.

Intel veranderde eind 2013 haar strategie op het gebied van mobiele chiptechnologie en maakte toen bekend zich meer op tablets te gaan richten. Afgelopen mei maakte Intel bekend een strategische overeenkomst gesloten te hebben gesloten met de Chinese fabrikant Rockchip om het bedrijf te ondersteunen bij het uitbreiden van zijn portfolio van laaggeprijsde tablets op basis van Intel-technologie.

Intel Core M (Broadwell-Y) processor
Intel Core M (Broadwell-Y) processor

Liliputing