Interessant:

Garmin introduceert nuvi 2014 Advanced Serie

nieuws 5 september 2014 om 18:13

De nieuwe nuvi 2014 Advanced Serie van Garmin bestaat uit autonavigatiemodellen met 5, 6 en 7" multitouch glazen displays. Het zijn de eerste nuvi-modellen van Garmin met Foursquare-mogelijkheden.

"Door het grotere, multi-touch glazen display, de toevoeging van Foursquare en Direct Access, bieden de nieuwe nüvi Advanced serie toestellen een ongeëvenaarde navigatie-ervaring op de weg," vertelt Dennis Herremans, product manager Garmin Nederland. "Deze nieuwe nüvi lijn combineert de voordelen van een losstaand navigatietoestel, zoals een groot display, voorgeladen kaarten en premium navigatiespecificatie, met crowd-sourced data van Foursquare om bestuurders te helpen om nieuwe plekken te ontdekken."

De 2014 Advanced Serie heeft een glazen display dat responsief is en pinch to zoom ondersteunt. De 2014 Advanced serie biedt tevens Lifetime kaart updates en verkeersinformatie. Daarnaast beschikken de nieuwe navigatiesystemen over miljoenen voorgeladen plaatsen van Foursquare om nieuwe en populaire winkels, restaurants en andere bestemmingen te ontdekken. Nüvi-modellen met Bluetooth kunnen verbinden met de Smartphone Link-app om specifieke categorieën te zoeken, zoals de beste plaatsen en trendy plekken in de buurt. 

Direct Access is een nieuwe functie die je helpt bestemmingen te vinden die zich bevinden in een groter gebouw of een groep van gebouwen. Je kan bijvoorbeeld eenvoudig zoeken naar een restaurant of winkel in een winkelcentrum. Deze functie navigeert je automatisch naar de ingang die het dichtst bij de eindbestemming is en geeft aan waar deze zich bevindt.

Garmin nuvi 2014 Advanced Serie (nuvi 25x9)
Garmin nuvi 2014 Advanced Serie (nuvi 25x9)

Real Directions begeleidt je op een natuurlijke en intuïtieve manier. Deze functie gebruikt herkenbare punten, gebouwen, verkeerslichten en stopborden om aanwijzingen te geven. Om er voor te zorgen dat je geen afslag mist, combineert Actieve rijbaanbegeleiding stemaanwijzingen en visuele punten om je voor te bereiden op een afslag of knooppunt. Door gebruik te maken van het grote display toont Actieve rijbaanbegeleiding een beeld naast de kaart met duidelijke pijlen om de juiste rijbaan aan te geven. Up Ahead verschijnt naast de kaart en informeert continu over services die in de buurt zijn, inclusief restaurant en tankstations. Andere navigatiespecificaties zijn snelheidswaarschuwingen, schoolzone waarschuwingen, photoReal en Bird's Eye knooppunt beeld.

Sommige modellen in de nieuwe 2014 nuvi Advanced Series beschikken over stemgestuurde navigatie en Bluetooth voor handsfree bellen. Bluetooth-modellen compatibel met Garmin Smartphone Link, een app voor Android en iPhone, kunnen via de app live services ontvangen. Denk hierbij aan het weer en verkeerscamerawaarschuwingen. Hiertoe is wel een mobiel abonnement benodigd.

De 2014 nüvi Advanced Series is binnenkort beschikbaar en de verkoopadviesprijs van de range loopt van € 169 tot € 319.

Garmin