Interessant:

Intel Broadwell-chips naar tablets

nieuws 14 augustus 2014 om 12:54

Intel brengt haar eerste processors gebaseerd op de 'Broadwell'-architectuur eind 2014 op de markt. De Broadwell-chips zijn gebaseerd op de Intel Core M-processorfamilie en zijn bedoeld voor onder meer tablets en notebooks.

Volgend jaar introducteert Intel een breder aanbod aan chips voor notebooks, desktops en andere services. Maar Intel focust zich nu vooral op het mobiele segment. De Broadwell-chips zijn compact en moeten betere prestaties bieden dan de huidige Haswell-processor, wat ze een goede keuze maakt voor dunne en lichte computers als tablets. Een nadeel is echter dat de Broadwell-processors erg duur zijn en je voor een tablet met een dergelijke chip dus een hoge prijs moet betalen (denk daarbij vooral aan zakelijk 2-in-1-businessnotebooks/tablets). Het aanbod van mid-range smartphones zal vooralsnog gedomineerd blijven worden door ARM- en Intel Atom-chips.

Wat betreft CPU-prestaties is de 5de generatie Intel Core 'Broadwell'-processor 5 procent sneller dan een overeenkomende 4de generatie Intel Core 'Haswell'-processor die draait op dezelfde kloksnelheid. Deze snelheidstoename is gering, maar daarnaast moet er een significante verbetering zijn in de grafische prestaties. 

Intel veranderde eind 2013 haar strategie op het gebied van mobiele chiptechnologie en maakte toen bekend zich meer op tablets te gaan richten. Daartoe onthulde het in februari 2014 eerder de Intel Merrifield-processor. Afgelopen mei maakte Intel bekend een strategische overeenkomst gesloten te hebben gesloten met de Chinese fabrikant Rockchip om het bedrijf te ondersteunen bij het uitbreiden van zijn portfolio van laaggeprijsde tablets op basis van Intel-technologie.

Intel Broadwell-processor
Intel Broadwell-processor

Liliputing