Interessant:

BlackBerry Windermere op komst

nieuws 13 mei 2014 om 11:13

Volgens de laatste geruchten introduceert BlackBerry later dit jaar een nieuwe high-end smartphone (onder de codenaam Windermere) met een 4,5-inch Full HD-display en een 13-megapixel camera.

BlackBerry kondigde afgelopen februari aan later dit jaar de BlackBerry Q20, een nieuw topmodel met qwerty-toetsenbord, te introduceren. Als we de geruchten echter mogen geloven komt het noodlijdende Canadese bedrijf naast de Q20 met nog een high-end model, dat vooralsnog bekend is onder de codenaam Windermere.

De BlackBerry Windermere zou beschikken over een 4,5-inch Full HD-display (met een opmerkelijke resolutie van 1.440 x 1.440 pixels en 453 dpi), het BlackBerry 10-besturingssysteen, een 3.450 mAH batterij, een "revolutionair" nieuw touch-toetsenbord en een 13-megapixel camera met optische beeldstabilisatie.

Naar verluidt is de Windermere verder "ongelooflijk licht" en heeft het toestel een design met een roestvrije stalen frame dat is geinspireerd op "modernistische architectuur". Het toestel zou dunner zijn dan de BlackBerry Z30, die 9,4 millimeter dik is. Het is nog niet duidelijk wanneer BlackBerry de Windermere officieel aankondigt.

BlackBerry verkeert door tegenvallende resultaten momenteel in bijzonder zwaar weer en gaat een onzekere toekomst tegemoet.

Naschrift: de Windermere is 24 september 2014 officieel geintroduceerd als de BlackBerry Passport.

CrackBerry