Interessant:

Samsung Galaxy S5 officieel aangekondigd

nieuws 25 februari 2014 om 11:49

Samsung heeft, zoals verwacht, op het Mobile World Congress in 2014 in Barcelona officieel de Samsung Galaxy S5 geintroduceerd. De Galaxy S5 is Samsungs vlaggenschipmodel voor 2014.

Het vijfde Galaxy S-model heeft wederom een krachtigere processor, uitgebreidere camerafunctionaliteiten, een recentere Android-editie en een iets groter scherm (5,1-inch). De behuizing van de Samsung Galaxy S5 (SM-G900F) is niet veranderd: deze is nog altijd van plastic (wat Samsung enigszins probeert te verhullen met een design met een putjes-relief) en komt nu in het zwart, wit, goud of blauw. Belangrijkste vernieuwing is echter dat het toestel nu IP67-gecertificeerd is, wat betekent dat de Galaxy S5 waterproof en stofbestendig is. Tevens is een vingerafdrukscanner, waarmee je het toestel kan beveiligen, toegevoegd. De Galaxy S5 wordt geleverd met Android 4.4 KitKat, met een toegankelijkere TouchWiz-interfaceschil dan voorheen. Het toestel is beschikbaar met 16GB of 32GB geheugen (uitbreidbaar via microSD).

Samsung Galaxy S5 (Charcoal Black)
Samsung Galaxy S5 (Charcoal Black)

De Galaxy S5 beschikt over een geavanceerde 16-megapixel camera aan de achterzijde. Deze camera biedt een uitgebreid menu, waarmee je snel foto's kan opnemen, bewerken en delen. De camera ondersteunt supersnelle autofocus (tot 0,3 seconden) en geavanceerde HDR (High Dynamic Range), waarmee natuurlijk licht en natuurlijke kleuren onder alle omstandigheden met veel intensiteit worden weergegeven. De nieuwe Selective Focus-functionaliteit biedt je de mogelijkheid om op een specifiek gebied van een object te focussen terwijl je tegelijkertijd de achtergrond vervaagd. Met de camera aan de achterzijde (die uiteraard ook beschikt over een LED-flitser) kan je video's in 4K Ultra HD-kwaliteit opnemen met 30 beelden per seconden. Ingebouwde videostabilisatie helpt bewogen video's voorkomen. Aan de voorzijde van de Galaxy S5 bevindt zich een 2-megapixel camera, waarmee je niet alleen kan videochatten en 'selfies' (zelfportretten) kan maken, maar waarmee je ook video's in 1080p Ful HD-kwaliteit kan opnemen.

Samsung Galaxy S5 (Copper Gold)
Samsung Galaxy S5 (Copper Gold)

Bijzondere functionaliteiten op de Galaxy S5 zijn verder de Download Booster (waarmee WiFi- en LTE-technologie wordt gecombineerd om downloadsnelheden op te voeren) en de Ultra Power Saving Mode (scherm in zwart/wit weergeven en alle onnodige functionaliteiten uitschakelen om de batterij te sparen) en een vingerafdrukscanner. Dankzij deze scanner kan je de telefoon beveiligen middels biometrische data (een vingerafdruk), net zoals eerder het geval was op de concurrerende iPhone 5S en HTC One Max. De vingerafdrukscanner is geintegreerd in de langwerpige homebutton onder het touchscreen en er kunnen meerdere vingerafdrukken voor worden ingesteld. Je moet je vinger niet stil op de hometoets leggen, zoals op de iPhone 5S, maar er met een swipe-beweging langs gaan om het toestel te unlocken.

De Samsung Galaxy S5 komt in een zwarte, witte, blauwe en gouden uitvoering en is vanaf 11 april te koop voor een adviesprijs van 699 euro. Tegelijkertijd met de Galaxy S5 kondigde Samsung de Galaxy Gear Fit fitness-polsband aan.

Samsung Galaxy S5 (Shimmery White)
Samsung Galaxy S5 (Shimmery White)

Samsung Mobile Press