Interessant:

Facebook koopt WhatsApp voor 19 miljard dollar

nieuws 20 februari 2014 om 09:33

Facebook koopt WhatsApp: de socialenetwerkgigant legt een bedrag van maar liefst 19 miljard dollar (bijna 14 miljard euro) neer voor de populaire berichtendienst.

De 19 miljard dollar die Facebook voor WhatsApp betaalt bestaat voor 4 miljard uit cash en 12 miljard uit Facebook-aandelen. De overige 3 miljard worden de komende vier jaar (waarna WhatsApp helemaal met Facebook moet zijn geintegreerd) uitgekeerd als afgeschermde aandelen aan de oprichters en werknemers van WhatsApp. Jan Koum, co-oprichter en CEO van WhatsApp, wordt opgenomen in de Raad van Bestuur van Facebook.

WhatsApp is een snel groeiende real-time mobiele messaging service. Elke maand gebruiken meer dan 450 miljoen mensen de dienst (waarvan 70 procent actief is op een specifieke dag). Elke dag zouden er 1 miljoen nieuwe geregistreerde WhatsApp-gebruikers bijkomen. Het aantal berichten dat via WhatsApp wordt verstuurd nadert het aantal SMS-berichten dat wereldwijd wordt verzonden.

De acquisitie ondersteunt, aldus het persbericht van Facebook, "de gezamelijke missie van Facebook en WhatsApp om meer connectiviteit en utiliteit in de wereld te brengen door kern internetservices efficient en betaalbaar te leveren. De combinatie zal de groei en gebruikersbinding van beide bedrijven helpen acceleren".

"WhatsApp is op weg om 1 miljard mensen connected te krijgen. De services die die mijlpaal bereiken zijn allemaal ongelooflijk waardevol", aldus Mark Zuckerberg, oprichter en CEO van Facebook.

Facebook belooft dat de bestaande Facebook Messenger-app als standalone product naast de WhatsApp messaging-app zal blijven bestaan. In 2012 nam Facebook ook de populaire foto-app Instagram over voor 1 miljard dollar (ongeveer 727 miljoen euro).

WhatsApp
WhatsApp

Facebook Newsroom