Interessant:

Instagram krijgt video-functie

nieuws 21 juni 2013 om 10:07

Facebook heeft een video-functie aan de populaire foto-app Instagram toegevoegd. Met de functie kunnen video's van 15 seconden worden opgenomen en gedeeld: daarnaast is het mogelijk om filters op de filmpjes toe te passen.

Facebook kocht Instagram begin 2012 voor een bedrag van ongeveer 1 miljard dollar: Instagram zou momenteel maandelijk zo'n 130 miljoen gebruikers hebben. Volgens analisten is video belangrijk voor Facebook: de sociale netwerksite zou zich meer willen gaan richten op video's, omdat het tonen van reclame daarbij lucratiever is dan reclame via traditionele banners.

Als je nu een foto met Instagram wil nemen, zie je ook een icoon van een camera. Als je daarop klikt, ga je naar de video-modus, waarmee je een video van 15 seconden kan vastleggen. Deze video kan je vervolgens verfraaien met één van de 13 video-filters. Verder kan je je favoriete scene uit de opgenomen video instellen als cover voor de video.

Instagram (versie 4.0) is gratis beschikbaar voor iOS (vanaf 5.0) in de iTunes App Store en voor Android (vanaf 2.2) in de Google Play Store.

Instagram: video-functie
Instagram: video-functie

Instagram Blog