Interessant:

WhatsApp: 400 miljoen gebruikers

nieuws 20 december 2013 om 11:29

WhatsApp heeft bekend gemaakt inmiddels 400 miljoen gebruikers te hebben. Daarmee is het aantal gebruikers in de afgelopen vier maanden toegenomen met 100 miljoen.

Afgelopen augustus maakte WhatsApp nog vol trots bekend dat het de mijlpaal van 300 miljoen gebruikers had bereikt. In ongeveer vier maanden tijd is dit aantal inmiddels opgelopen met 100 miljoen gebruikers tot 400 miljoen gebruikers. WhatsApp maakte eerder meer dan 31 miljard berichten per dag te verwerken. Alle gebruikers delen samen 325 miljoen foto's per dag.

Sinds enige tijd biedt WhatsApp een 'push-to-talk' functie. Deze functie geeft je de mogelijkheid om stemberichten aan je contacten te sturen. Er is geen limiet aan de lengte van deze berichten. WhatsApp denkt dat deze functie vooral veel gebruikt gaat worden in landen met een taal die moeilijk te typen is. Het Russisch schrift bevat bijvoorbeeld 33 karakters, wat resulteert in zeer kleine toetsen op je touchscreen. Voor deze gebruikers is 'push-to-talk' een uitkomst.

WhatsApp is in SMS inmiddels voorbijgestreefd: dit tot frustratie van de telecomproviders die altijd veel geld verdienden aan SMS. De populariteit van WhatsApp zorgt echter ook voor problemen, zoals de pijnlijke WhatsApp-vinger en zorgen om de privacy van de dienst.

WhatsApp: push-to-talk-functie
WhatsApp: push-to-talk-functie

WhatsApp Blog