Interessant:

Telegram: opvolger van WhatsApp (maar dan met privacy)

nieuws 22 februari 2014 om 10:54

Telegram, een messenger-app van de Russische ontwikkelaar Digital Fortress die zich richt op privacy, is de laatste dagen massaal gedownload, nadat Facebook bekend maakte Telegrams concurrent WhatsApp over te nemen.

Facebook maakte deze week bekend de populaire messaging-dienst WhatApp over te nemen voor 19 miljard dollar (bijna 14 miljard euro). De CEO van WhatsApp beloofde dat er "niets zou veranderen" in WhatsApp-app, maar gebruikers zijn toch bang dat Facebook massaal zal gaan adverteren in WhatsApp. Ook staat Facebook er niet om bekend de privacy van haar gebruikers altijd te waarborgen, dus dat is voor veel WhatsApp'ers ook een reden om naar een concurrerende messaging-service over te stappen.

Telegram Messenger werd in 2013 geintroduceerd en is beschikbaar voor iOS en Android. Nadat Facebook bekend maakte WhatsApp over te nemen, steeg het aantal abonnees van Telegram met 300 procent. Telegram legt met haar app de focus op "snelheid en veiligheid". Qua snelheid zegt Telegram de snelste messaging-app op de markt te zijn "omdat het gebruik maakt van een gedecentraliseerde infrastructuur met datacenters over de hele wereld om gebruikers te verbinden via de dichtbijzijnste server". Over de veiligheid schrijft Telegram: "Beveilingsfouten in populaire apps als WhatsApp [Telegram noemt geen echter geen voorbeelden red.] hebben gezorgd voor een slechte pers, dus wij hebben het onze missie gemaakt om de allerbeste beveiliging op de markt te bieden". 

Met Telegram kan je groepschats met 100 personen houden. Daarnaast kan je video's tot 1GB delen, meerdere foto's via het web versturen en verschillende media die je ontvangt meteen forwarden. Al je berichten worden in de cloud opslagen, zodat je er meteen toegang tot hebt. Telegram is een niet-commercieel project, dus de dienst is gratis en er worden geen advertenties getoond (en Telegram belooft dat dat ook in de toekomst zo blijft).

"De overname van WhatsApp door Facebook was een logische stap voor WhatsApp gezien de groeiende concurrentie", aldus Telegram. "Gelukkig is Telegram in tegenstelling tot WhatsApp en Viber geen commercieel project en wij zullen nooit data van onze gebruikers verkopen. Nadat Facebook de deal bekend maakte, is het aantal registraties bij ons met 300 procent gestegen".

Telegram Messenger
Telegram Messenger

Softonic