Interessant:

LG G2 mini officieel geintroduceerd

nieuws 19 februari 2014 om 13:50

LG onthult volgende week haar allereerste 'compacte' smartphone, de G2 mini, op het Mobile World Congress 2014 in Barcelona. 'Compact' staat terecht tussen aanhalingstekens, want het toestel meet nog altijd 4,7-inch.

De LG G2 mini is, net als de originele en grote LG G2 (5,2-inch) te herkennen aan het innovatieve design met de back button. Verder heeft het toestel een 4,7-inch IPS beeldscherm, een 2.440Ah batterij en een 1,2Ghz quad-core processor. De G2 mini (waarvan vorige week een teaser verscheen) wordt geleverd met Android 4.4 KitKat, het nieuwste Android besturingssysteem. De bekende UX-eigenschappen van LG's G-serie topmodellen, zoals de Guest Mode en Plug & Pop, zijn ook te vinden op de LG G2 mini.

Naast een 4,7-inch qHD IPS scherm (540 x 960 pixels, de originele LG G2 heeft een Full HD-display) en een quad-core processor beschikt de mini-uitvoering van de G2 over 8GB geheugen, een microSD-kaartslot, 1GB RAM, een 8-megapixel camera, een 1,3-megapixel webcam/frontcamera, een verwijderbare 2.440 mAh batterij en ondersteuning van LTE en HSPA+.

"De G2 mini biedt de gebruikservaring van de G2 in een compacter toestel voor een aantrekkelijke prijs," zegt Bas Dekker, commercieel directeur Nederland bij LG Electronics Benelux. "De G2 mini is de perfecte balans tussen modern design en praktische gebruikservaring, zonder afbreuk te doen aan de prestatie."

De LG G2 mini†komt in Nederland en BelgiŽ in april in het zwart en wit op de markt. De prijs is nog niet bekend.

LG G2 mini
LG G2 mini

portablegear.nl