Interessant:

BlackBerry OS 10.2.1-update uitgerold

nieuws 29 januari 2014 om 09:45

BlackBerry heeft een update uitgerold voor het BlackBerry 10-besturingssysteem. Deze vereenvoudigt de bediening en biedt voor enkele modellen ondersteuning van FM-radio.

BlackBerry OS 10.2.1 biedt een nieuwe functionaliteit waarmee je meteen je berichten in BlackBerry Hub (waar alle berichten en notificaties worden bewaard) kan filteren. Een bepaalde filter (bijvoorbeeld 'ongelezen berichten') is eenvoudig te activeren met een pinch-gesture op het touchscreen. Daarnaast is de bediening vereenvoudigd: nieuw is een inkomend belscherm, dat je meteen naar links (om op te nemen) of rechts (om de inkomende oproep te negeren) kan swipen. Daarnaast zijn er nieuwe iconen waarmee je een inkomend belletje zacht kan zetten of waarmee je het gesprek kan beantwoorden via BBM, SMS of e-mail als je de telefoon niet kan opnemen.

Andere nieuwe functionaliteiten zijn 'Actionable Lock Screen'-notificaties (waarmee je meteen kan reageren op een bericht dat op het lockscherm verschijnt), 'Picture Password for Quick Unlocking' (telefoon snel unlocken met een combinatie van een plaatje en een willekeurig cijfer (0-9), die je op een bepaald punt in het plaatje plaatst. Je moet het cijfer uit een willekeurige cijferlijst naar het door jouw gekozen punt op het plaatje verslepen om te unlocken), 'Customizable Quick Settings Menu' (eenvoudig te customizen Settings-menu), 'Offline Browser Reading Mode' (internetpagina's kunnen bewaard worden om later offline na te lezen) en 'Preferred Contact Sync' (je kan je synchronisatiebron voor je Contacten kiezen, bijvoorbeeld Gmail of Hotmail).

Tot slot ontsluit de BlackBerry OS 10.2.1-update de ingebouwde FM-radio-functie op de BlackBerry Z30, BlackBerry Q10 en BlackBerry Q5. Je kan er dan mee naar lokale FM-radiostations luisteren, zonder dat een internetverbinding nodig is.

BlackBerry Q10
BlackBerry Q10

BlackBerry