Interessant:

Microsoft SkyDrive hernoemt naar OneDrive

nieuws 29 januari 2014 om 11:13

Microsoft hernoemt haar SkyDrive-cloudservice naar OneDrive. Het Britse bedrijfáBSkyB claimde een trademark op de naam SkyDrive te hebben en met de naamsverandering geeft Microsoft de Britten nu gelijk.

Microsoft introduceerde SkyDrive in 2007. Het Britse televisiebedrijfáBSkyB klaagde bij de Europese Unie echter over de schending van haar SkyDrive-trademark door Microsoft. In een Britse rechtbank werd daarna het oordeel uitgesproken dat Microsoft de naam moest veranderen. Microsoft wilde aanvankelijk tegen het oordeel in beroep, maar op 31 juli 2013 sloten Microsoft en BSkyB een akkoord, waarin "Microsoft een redelijke periode werd gegund om een degelijke transitie naar een nieuwe merknaam te maken". Onderdeel van deze deal waren "financiŰle voorwaarden", maar het is niet bekend wat Microsoft BSkyB heeft moeten betalen.

Ondertussen geeft Microsoft een aardige draai aan de naamsverandering door de naam OneDrive aan te kondigen met het verhaal dat "we ons bewust zijnádat je steeds meer apparaten gebruikt in je dagelijks leven, daarom wil jeáÚÚnácentrale plek voor je documenten en foto's. EÚnáplek die al jouw apparaten verbindt." Mooi meegenomen is dat de naam OneDrive daarnaast goed aansluit bij de naam van Microsofts nieuwe gameconsole, de Xbox One.

Afgezien van de naamsverandering verandert er voor huidige gebruikers van SkyDrive en SkyDrive Pro niets, al je documenten zijn beschikbaar op OneDrive.com.á

Microsoft OneDrive
Microsoft OneDrive

Microsoft