Interessant:

Overzicht: tablets met styluspen

achtergrond 25 januari 2014 om 12:15

De markt wordt overspoeld met zeer veel verschillende tablets in allerlei formaten, maar nog altijd maar een beperkt aantal wordt geleverd inclusief stylus. PortableGear biedt een overzicht van tablets die worden geleverd met styluspen.

Samsung Galaxy Note 10.1 (2014)

De Samsung Galaxy Note 10.1 (2014) vervangt de originele Samsung Galaxy Note 10.1 uit 2012. De vernieuwde 10.1 is op een groot aantal punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Zo is het 10 inch scherm, met een resolutie van 2.560 x 1.600 pixels, nu viermaal zo scherp. Ook de quad-core processor is met 1,9GHz fors sneller geworden. Het werkgeheugen bedraagt in de 2014-editie 3GB en de accu is gevuld met 8.220 mAh. De aanwezigheid van de S Pen-stylus is onveranderd. Wel is de S Pen flink onder handen genomen. De nieuwe S Pen van de Galaxy Note 10.1 (2014) werkt beter dan zijn voorganger. Je kunt interessante content in scrapbooks samenbrengen, een lijst met discussiepunten voor een vergadering maken of een verlanglijst voor je verjaardag opstellen. Met de S Pen van de Note 10.1 kun je - net als met de S Pen van de Note 3 – ook de functies Action Memo, Screen Write en S Finder gebruiken om je creativiteit en productiviteit verder te vergroten. Via Pen Window teken je een window van welke grootte dan ook, waarna je direct toegang hebt tot unieke in-applicatiemogelijkheden, zoals YouTube of calculator. Binnenkort volgt de Galaxy NotePRO 12.2 met een 12,2-inch display.

Adviesprijs: 599 euro

Samsung Galaxy Note 10.1 (2014)
Samsung Galaxy Note 10.1 (2014)

Microsoft Surface 2 Pro

De Microsoft Surface Pro 2 is een professionele Windows-tablet met een 10,6-ich touchscreen. Dit display is even groot als van de originele Surface Pro en heeft dezelfde schermresolutie (1.920 x 1.080 pixels), maar volgens Microsoft is de kleuraccuratesse 46 procent beter en is de schermspiegeling nu minimaal. De Surface Pro 2 beschikt daarnaast over een nieuwe, krachtigere Intel Core i5 Haswell-processor, die niet alleen zorgt voor snellere prestaties maar ook voor een betere accuduur (volgens Microsoft tussen de 7 en 10 uur). Daarnaast heeft dit tweede Surface Pro-model een minder luide koeling dan zijn voorganger. De Surface Pro 2 draait op Windows 8.1 Pro en is met de kickstand in twee standen te gebruiken, waardoor de tablet prettiger op schoot of op het bureau te gebruiken is. De nieuwe optionele Touch Cover 2 dubbelt als toetsenbord en beschermhoes in één, maar is nog lichter en dunner én is nu voorzien van achtergrondverlichting. De Surface 2 Pro beschikt tot slot over een Mini DisplayPort (waarmee je video's op een groot scherm kan projecteren), WiFi, Bluetooth 4.0, een microSD-kaartslot en een USB 3.0-aansluiting. De Surface 2 Pro wordt geleverd met een drukgevoelige styluspen die je in de tablet kan opbergen.

Adviesprijs: vanaf 889 euro

Microsoft Surface 2 Pro
Microsoft Surface 2 Pro

Samsung Galaxy Note 8.0

De Samsung Galaxy Note 8.0 is, zoals de naam al doet vermoeden, het 8-inch model in Samsungs Galaxy Note-serie. Deze tablet uitgerust met een quad-core processor, 16GB geheugen, Android 4.1 Jelly Bean en de bekende S Pen. WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 4.0 en GPS worden ondersteund. Met de geavanceerde S Pen lijkt het alsof je met pen en papier aan de slag gaat, maar de mogelijkheden zijn veel uitgebreider. In S Note kun je bijvoorbeeld bij een webpagina snel een notitie maken, terwijl je met S Planner al je dagelijkse taken managet door bijvoorbeeld het opstellen van to-do lijsten. Alle content kun je vervolgens heel precies updaten met de Samsung S Pen. Zodra je de S Pen uit de tablet haalt, worden automatisch functies geactiveerd die je waarschijnlijk wilt gaan gebruiken, zoals het digitale aantekeningenblok S Note. Ook met Air View bespaar je tijd. Je houdt de S Pen bóven de content en krijgt automatisch een preview te zien van de betreffende e-mail, fotogalerij, video of aantekening - zonder dat je alle bestanden één voor één hoeft te openen. Met Multi Window kun je overzichtelijk op twee schermen tegelijkertijd werken. 

Adviesprijs: 399 euro

Samsung Galaxy Note 8.0
Samsung Galaxy Note 8.0

Toshiba Excite Write

De Toshiba Excite Write is een Android 4.2 Jelly Bean-tablet die dankzij een meegeverde digitale styluspen prima functioneert als notitieblok. De Excite Write is voorzien van een groot capacitief PixelPure-scherm van 10,1-inch met een beeldverhouding van 16:10 en ondersteuning van touchscreenbediening met tien vingers. De Excite Write beschikt ook over Corning Gorilla Glass 2 dat het scherm extra beschermt tegen krassen en stoten. De quad-core NVIDIA Tegra 4-processor zorgt voor snelle prestaties en multitasking en de twee ingebouwde Harman Kardon-luidsprekers en DTS-software garanderen een prima audiokwaliteit. Met de stylus kan je op de Excite Write met de innovatieve, door Toshiba ontwikkelde functies schetsen, notities en krabbels op het scherm maken en de invoer real-time laten digitaliseren, zodat deze kan worden bewerkt in de meeste gangbare Office-toepassingen. Met TruNote kan je ook in documenten zoeken door eenvoudig met de hand te schrijven. De TruCapture-functie is zeer handig om inhoud van een whiteboard of flip-over te kopiëren via de webcam en deze digitaal op te slaan op de tablet. De Toshiba Excite Write beschikt tot slot over een 1,2-megapixel frontcamera/webcam, een 8-megapixel camera aan de achterzijde en 16GB of 32GB geheugen (uitbreidbaar via microSD).

Adviesprijs: vanaf 588 euro

Toshiba Excite Write
Toshiba Excite Write

 

Samsung Galaxy Note 3

De Samsung Galaxy Note 3 is Samsungs hybride smartphone-tablet (phablet), die beschikt over een groot (5,7-inch) SuperAMOLED-display met een Full HD-resolutie (1.080 x 1.920 pixels), een 13-megapixel camera, een 3.200 mAh batterij, 4G/LTE, WiFi-Direct, USB 3.0 Host, NFC en Bluetooth 4.0. Uiteraard ontbreekt ook de S Pen-stylus op dit Note-model niet. Als je op de S Pen button klikt, verschijnt Air Command op het scherm met vijf handige functies. Met Air Command hoef je niet langer tussen schermen te switchen, commando's te onthouden of verschillende menu's te raadplegen. Met 3GB RAM aan boord levert de Note 3 snelle en krachtige prestaties. Ook de meest recente 4G/LTE-technologie is geïntegreerd. Bovenop al die technologische verbeteringen heeft de Note 3 een premium look and feel met een zachte achterzijde met een subtiel reliëf en een verfijnd stiksel. Door de verwisselbare backcovers in vele kleuren kun je de Note 3 bovendien helemaal naar je eigen smaak aankleden. Dankzij Multi Window switch je naadloos tussen applicaties, zonder een venster te sluiten of een nieuwe pagina te openen. Ook kun je een applicatie op hetzelfde moment in twee windows gebruiken. Dat is bijvoorbeeld handig als je het nieuws wilt lezen en tegelijkertijd een zoekopdracht op internet wilt doen.  

Adviesprijs: 749 euro

Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Note 3

 

Asus Fonepad Note

De Asus Fonepad Note (ME560CG) is een smartphone-tablet (phablet) met een groot 6-inch 1080p Full HD SuperIPS+ display. De Fonepad Note is daarmee kleiner dan de originele Asus Fonepad. Net als op het origineel kan je op de Fonepad Note ook voicebellen via 3G. Daarnaast is deze tablet - geleverd met stylus - voorzien van een 1,2-megapixel frontcamera/webcam, een 8-megapixel camera aan de achterzijde, een 1,6GHz dual-core Intel Atom Z2560-processor en 2GB RAM. 

Adviesprijs: vanaf 322,95

Asus Fonepad Note
Asus Fonepad Note

portablegear.nl