Interessant:

LG introduceert Lifeband Touch fitness-tracker

nieuws 10 januari 2014 om 11:31

LG heeft de Lifeband Touch aangekondigd,†een slimme activiteitentracker met een stijlvol, maar comfortabel ontwerp, die om de pols wordt gedragen. Daarnaast kondigde het Koreaanse bedrijf de†Heart Rate Earphones aan.

De Lifeband Touch heeft een asymmetrisch en flexibel ontwerp, waardoor het meer comfort en stijl biedt dan andere draagbare fitnesspolsbanden, aldus LG. Het apparaat beschikt over een OLED-touchscreen voor het weergeven van tijd, biometrische gegevens, inkomende gesprekken en muziekbedieningselementen. Dankzij de ingebouwde snelheidsmeter en hoogtemeter kan de Lifeband Touch nauwkeurig belangrijke prestatie-indicatoren meten, zoals afstand, snelheid, aantal stappen, verbruikte calorieŽn en verwacht tempo. Al deze informatie is zichtbaar met een veeg van een vinger op het OLED-beeldscherm. Het scherm schakelt automatisch in wanneer de drager zijn of haar pols draait. De Lifeband Touch kan via Bluetooth worden gekoppeld met een smartphone, de Heart Reate Earphones of andere apparaten voor het verzenden en ontvangen van gegevens.

LG Lifeband Touch fitness-tracker
LG Lifeband Touch fitness-tracker

LG's Heart Rate Earphones beschikken over PerformTek-sensortechnologie, waarmee bloedstroomsignalen van het binnenste gedeelte van het oor worden gemeten voor het registreren van nauwkeurige biometrische gegevens, zoals de hartslag en het maximale zuurstofverbruik (VO2 max). Als een doorlopend hartslagbewakingsapparaat heeft PerformTek bewezen nauwkeurig te zijn tijdens zware lichamelijke inspanning. LG maakt gebruik van een flexibel oorstuk om de Heart Rate Earphones comfortabeler te maken in het gebruik dan andere vergelijkbare bewakingsapparaten. De Heart Reate Earphones beschikt over een Bluetooth-clip, waardoor gegevens naar een smartphone, de Lifeband Touch of andere apparaten gestuurd kunnen worden.

LG Heart Rate Earphones
LG Heart Rate Earphones

De Lifeband Touch en Heart Rate Earphones kunnen draadloos aan elkaar worden gekoppeld, waardoor een naadloos draagbaar ecosysteem wordt gecreŽerd. Wanneer de apparaten zijn verbonden met smartphones (Android en iOS ondersteund), kunnen ze gegevens verzenden naar de intuÔtieve, gebruikersvriendelijke LG Fitness-app, of naar een aantal andere apps van derden, zoals MyFitnessPal, Runkeeper of MapMyFitness.

De Lifeband Touch†en Heart Rate Earphones, die deze week werden aangekondigd op CES 2014 in Las Vegas, zullen aanvankelijk verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten in de eerste helft van 2014, en daarna op andere markten worden geÔntroduceerd. Prijzen zijn nog niet bekend. Sony presenteerde op de CES met de Sony SmartBand een soortgelijk product als de Lifeband Touch; Garmin deed hetzelfde met de Garmin vivofit.

portablegear.nl