Interessant:

Sony presenteert SmartBand-polsband

nieuws 10 januari 2014 om 11:40

Sony heeft op de CES 2014 in Las Vegas de SmartBand gepresenteerd. Dit is een waterdichte polshand waarmee je al je dagelijkse activiteiten kan monitoren.

Sony benadrukte tijdens de CES 2014 in Las Vegas haar toewijding aan de snel ontwikkelende draagbare technologiemarkt en presenteerde een overzicht van haar nieuwe "SmartWear Experience visie"– een aanstaande reeks van SmartWear-producten met Xperia-smartphones en een nieuwe Lifelog-applicatie.

De "SmartBand" is het eerste nieuwe SmartWear-product van 2014. Het is een waterdichte polsband die grip biedt op het dagelijks leven, door dagelijkse fysieke, sociale en entertainment activiteiten te registreren en deze te visualiseren in de Lifelog-applicatie van Sony. Zo kan je meten hoe actief je bent (hoeveel je slaapt, loopt, rijdt, rent etc.) maar ook wanneer en waar je foto's hebt gemaakt, welke games je hebt gespeeld en hoe lang, naar welke muziek je hebt geluisterd en hoeveel je welke applicaties gebruikt. Ook functioneert de polsband als afstandsbediening voor je muziekapplicaties, het geeft de door jou ingestelde notificaties aan en het kan als wekker functioneren.

Sony kondigde verder updates en extra applicaties aan voor de SmartWatch 2 (smartwatch) aan. De SmartBand wordt geďntroduceerd in de kleuren zwart, wit en paars en wordt in het voorjaar op de Nederlandse markt verwacht. De adviesverkoopprijs is € 99,-. LG en Garmin presenteerden op de CES 2014 vergelijkbare producten als de Sony SmartBand met respectielijk de LG Lifeband Touch en de Garmin vivofit.

Sony SmartBand
Sony SmartBand

Sony