Interessant:

Samsung Galaxy Gear: compatibel met Galaxy S4, S3, Note 2

nieuws 8 november 2013 om 16:12

Steeds meer Samsung-toestellen zijn compatibel met de Galaxy Gear, Samsungs smartwatch. De smartphones (waaronder de S4 en S3) kunnen gekoppeld worden aan de Galaxy Gear, zodra de update naar Android 4.3 is geļnstalleerd.

De Samsung Galaxy Gear smartwatch, die begin september is geintroduceerd, informeert je direct over inkomende berichten, of dat nu oproepen, sms'jes of e-mails zijn. Je kijkt op je pols en krijgt een preview van je berichten te zien. Met Smart Relay op je Galaxy-smartphone zie je de volledige content op het scherm. Je kan vanaf de Galaxy Gear ook je sociale netwerken onderhouden. Social media apps zoals ChatOn zijn beschikbaar in Samsung Apps.

De Galaxy Gear beschikt naast een horlogefunctie verder over een 1,9-megapixel camera. Voor het maken van foto's tik je eenvoudig op het scherm van de smartwatch. Die legt het beeld vast en slaat het bestand automatisch op in de fotogalerij van de smartphone. De Galaxy Gear is voorzien van een ingebouwde stappenteller en een afstandsbediening voor het beluisteren van muziek vanaf de smartphone. 

De Android 4.3-update zorgt verder voor verbetering van de tekstinvoer en betere prestaties voor grafische en multimediataken. Half november is deze update in Nederland beschikbaar voor de Galaxy S3 (3G), de Galaxy S4 en de Galaxy S4 mini. Medio december volgt de update voor de Galaxy S3 (LTE), de Galaxy S4 Active, de Galaxy Mega, de Galaxy S4 Zoom (3G/LTE) en de Galaxy Note II (3G/LTE/4G). De uitrol van de updates varieert per telecomaanbieder.

"We verwachten dat de gebruikservaring nog prettiger wordt, als mensen hun Galaxy-toestel koppelen met de Galaxy Gear", zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile Phones van Samsung Nederland. "Dit device zorgt voor 'smart freedom'. Mensen kunnen nu kiezen hoe, wanneer en waar ze verbonden zijn. Zo makkelijk was handsfree bellen nog nooit."

Samsung Galaxy Gear
Samsung Galaxy Gear

portablegear.nl