Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.2
Opslag MB
Scherm6,3" (233 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Mega 6.3 1 Foto Samsung Galaxy Mega 6.3 2 Foto Samsung Galaxy Mega 6.3 3 Foto Samsung Galaxy Mega 6.3 4 Foto Samsung Galaxy Mega 6.3 5 Foto Samsung Galaxy Mega 6.3 6

Inleiding

De Samsung Galaxy Mega 6.3 (i9205 / i9200) is een combinatie tussen een smartphone en een tablet, een zogenaamde phablet. De Galaxy Mega 6.3 heeft een groot breedbeeld HD-display van 6,3-inch en beschikt over Android 4.2 Jelly Bean, een dual-core processor en 8GB of 16GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD). Dankzij de mogelijkheid om op twee schermen (in de Split Screen-modus) tegelijkertijd te werken en handige features, zoals 'MyFiles', 'S Memo' en 'S Planner' is multi-tasken eenvoudig. Met 'Air View' bespaar je tijd: je houdt enkel je vinger boven de content en je krijgt een preview te zien van de betreffende e-mail, fotogalerij, video of aantekening, zonder dat je de bestanden één voor één hoeft te openen. De Galaxy Mega 6.3 heeft een 8-megapixelcamera aan de achterzijde en een 1,9-megapixel camera aan de voorzijde. Met de handige camera-instellingen kun je altijd verrassende beelden maken. Zoals 'Drama Shot', waarmee je met één klik een actie als versnelde film vastlegt. Of met de 'Sound & Shot'-optie die 9 seconden aan geluid en stemmen bij je foto toevoegt, zodat je dat ene moment nooit meer vergeet. Met de nieuwe 'Story Album' functie sla je alle waardevolle momenten automatisch op in een fotoalbum. Aanvullende informatie, zoals aantekeningen, locaties en informatie over het weer, worden samen met de foto's en video's verzameld en gesorteerd aan de hand van je tijdslijn, geo-tag informatie of een specifiek evenement. Via 'Group Play' is content eenvoudig te delen met maximaal acht verschillende devices die van hetzelfde WiFi netwerk gebruikmaken. Middels 'Samsung Watch On' is de Galaxy Mega als afstandsbediening voor je TV te gebruiken en via 'S Translator' (dat automatisch een e-mail in het Engels vertaalt) verstuur je een Engelse mail. Apps voor onder meer ChatOn, YouTube, Google Talk, Google Places, Google Maps en Gmail zijn voorgeinstalleerd; meer apps vind je in de Google Play Store. Tot slot ondersteunt de Galaxy Mega 6.3 WiFi, WiFi-Direct, NFC, 3G/HSDPA, 4G/LTE, Bluetooth 4.0 en GPS. Tegelijkertijd met de Galaxy Mega 6.3 is de 5,8-inch Galaxy Mega 5.8 aangekondigd.

Verder lezen...

- Samsung Galaxy Mega vs. Note 2 vs. S4: verschil (specs) - Samsung Galaxy Mega hands-on

Apparaat & afmetingen

De Samsung Galaxy Mega 6.3 is een Android-phablet met een gewicht van 199 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 16,8 x 8,8 x 0,8 centimeter. De Samsung Galaxy Mega 6.3 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Bel- & datafuncties

De Samsung Galaxy Mega 6.3 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Galaxy Mega 6.3 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Met de Samsung Galaxy Mega 6.3 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Samsung Galaxy Mega 6.3 heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Samsung Galaxy Mega 6.3 bedien je middels een touchscreen. De Samsung Galaxy Mega 6.3 heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 8,0 megapixel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 1,9 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Samsung Galaxy Mega 6.3 is uitgerust met een PLS kleurenscherm. Dit scherm heeft een resolutie van 720 x 1280 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Mega 6.3 draait op Android 4.2. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.2 Jelly Bean is, net als versie 4.0 en 4.1, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.1 is Gesture Typing (een geintegreerd Swype-toetsenbord) en (exclusief voor tablets) multi-user support, zodat je op een tablet meerdere user accounts kan aanmaken. Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.2. Voor Android 4.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Mega 6.3

Van de Samsung Galaxy Mega 6.3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Mega 6.3 is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees in het Samsung Galaxy Mega 6.3 testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Mega 6.3

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Mega 6.3
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht199 gram
Afmetingen168,0 x 88,0 x 8,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen3.200 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.2
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A15
Kloksnelheid2 core (max 1,7 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm6,3" (233 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortPLS
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,9 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB