Interessant:

Alicia Keys ontslagen bij BlackBerry

nieuws 6 januari 2014 om 12:36

Zangeres Alicia Keys is na een jaar alweer vertrokken als creatief directeur van BlackBerry. Het noodlijdende Canadese smartphonebedrijf heeft haar mogelijk ontslagen.

In februari 2013 werd Alicia Keys - tegelijkertijd met de BlackBerry Z10- en Q10-smartphones en de officiele naamsverandering van Research in Motion naar BlackBerry - nog met veel bombarie gepresenteerd als 'creatief directeur' van BlackBerry. Er werd toen beloofd dat Alicia "nauw zou gaan samenwerken met app-developers, contentontwikkelaars, retailers, providers en de entertainmentbusiness om het BlackBerry 10-platform verder uit te werken en te promoten". Daar is niet veel van terechtgekomen, al beweerde Alicia Keys toen dat "BlackBerry 10 een platform is met de potentie om creatieve mensen meer productief te laten zijn en productieve mensen meer creatief". 

Alicia Keys heeft uiteindelijk niet veel invloed gehad op de producten of marketing van BlackBerry. Ze liet haar gezicht zien op enkele BlackBerry-events en zette zich in voor een programma dat erop was gericht om meer jonge vrouwen in de wetenschap en technologie te betrekken. Het is niet duidelijk of dat Keys zelf is opgestapt (de affiniteit met een noodlijdend bedrijf was natuurlijk niet goed voor haar imago) of dat zij is ontslagen (omdat BlackBerry ontevreden was over haar prestaties en/of wilde bezuinigen).

In oktober 2013 stelde Lenovo acteur Ashton Kutcher aan als 'productontwikkelaar'.

Alicia Keys
Alicia Keys

Cnet