Interessant:

LG: afscheid van Optimus-merknaam

nieuws 22 juli 2013 om 11:10

LG neemt afscheid van de Optimus-merknaam. In plaats daarvan gaat de Koreaanse fabrikant haar toestellen eenvoudigweg uitbrengen in een 'G'- en een 'Vu-'serie. De LG G2 is het eerste toestel in de vernieuwde Optimus-loze G-serie.

LG heeft officieel bekendgemaakt dat de LG G2, die 7 augustus officieel wordt gepresenteerd, haar nieuwe vlaggenschipmodel is én dat het het eerste nieuwe toestel is in LG's nieuwe high-end 'G'-serie (waarbij de Optimus-naam is komen te vervallen). Toekomstige modellen in deze serie zullen ook simpelweg onder de G-serienaam verschijnen. Namen van bestaande modellen in de Optimus-serie blijven gehandhaafd. Verder zal LG smartphones met een display met een 4:3 schermverhouding in de toekomst uitbrengen onder de Vu-naam (wederom zonder Optimus).

"Onze visie is om LG's nieuwste G-toestellen synoniem te maken met uitstekende kwaliteit, waarbij we de lat voor de ultieme gebruikerservaring nog hoger leggen", vertelt Dr. Jong-seok Park, CEO van LG Electronics. "De nieuwe G2 bouwt voort op de uitstekende reputatie van voorgaande producten in de G-serie."

De LG G2 beschikt volgens de geruchten over een scherm dat iets kleiner is dan 5-inch (maar met een 1080p Full HD-resolutie), een 1,7GHz quad-core Snapdragon 800-processor en Android 4.2 Jelly Bean. Daarnaast is het waarschijnlijk dat het toestel LG's bijzondere functionaliteiten zoals QuickMemo (waarmee het mogelijk is om over de interface heen aantekeningen te maken), 'Live Zooming' (waarmee je tijdens het bekijken van video kan in- en uitzoomen) en 'Cheese Shutter' (met stemopdracht een foto maken) ondersteunt. 

LG G2
LG G2

LG Newsroom


Gerelateerde producten

Gerelateerd nieuws