Interessant:

Plants vs. Zombies 2 wordt gratis, arriveert 18 juli voor iOS

nieuws 12 juni 2013 om 09:49

Gamedeveloper PopCap heeft op de E3-beurs bekendgemaakt dat 'Plants vs. Zombies 2' op 18 juli uitkomt voor de iPhone en iPad en dat het spel 'free-to-play' wordt, dus gratis te downloaden. Daarnaast komt PopCap met 'Peggle 2'.

Plants vs. Zombies 2: It's About Time werd begin mei aangekondigd. Het spel bevat nieuwe functionaliteiten, locaties en situaties en verschijnt in eerste instantie (op 18 juli) exclusief voor de iPhone en iPad. Versies voor Android en Windows volgen waarschijnlijk later. Bijzonder is dat Plants vs. Zombies 2 een 'free-to-play'-spel wordt. Dat betekent dat je het spel gratis kan downloaden. PopCap wil vervolgens geld verdienen met in-app aankopen die je in het spel kan doen, zoals upgrades of speciale items. (In het verleden leidde games met in-app aankopen al eens tot onverwachte torenhoge rekeningen). Naast het tweede deel in de serie verschijnt er dit jaar ook een kinderboek gebaseerd op Plants vs. Zombies.

Naast de releasedatum van Plants vs. Zombies 2 onthulde PopCap op de E3-gamebeurs in Los Angeles ook een vervolg uit te brengen op het populaire spel Peggle. Details over Peggle 2 zijn nog niet bekendgemaakt, maar het spel verschijnt later dit jaar en maakt mogelijk net als Plants vs. Zombies 2 gebruik van het 'free-to-play'-model. Peggle HD kreeg vorig jaar de BAFTA Award 2012 voor beste mobiele game.

Plants vs. Zombies 2: free-to-play
Plants vs. Zombies 2: free-to-play

Edge