Interessant:

Rekening voor iPad-game: 1200 euro

nieuws 27 maart 2013 om 08:32

Een Britse 8-jarige scholier heeft een rekening vergaard van maar liefst 1.200 euro bij het spelen van de iPad-game†The Simpsons: Tapped Out. Dit bedrag bestaat uit meer dan 100 kleine in-app aankopen van virtuele donuts in het spel.

De ouders van de jongen kwamen er pas achter dat hun zoon zoveel geld had uitgegeven toen zij ontdekten dat hun bankrekening leeg was. De vader vertelde aan de Britse krant Daily Mail: "Er waren meer dan 100 aankopen op iTunes gedaan tussen de 1,80 euro en 90 euro, vanaf midden-januari tot het begin van deze maand".

De vader verdedigde het gedrag van zijn zoon door te stellen: "hij is slechts acht jaar en heeft nog geen echt concept van de echte geldwaarde van zijn aankopen". Daarnaast was de man verbaasd dat hij geen waarschuwingsmail had ontvangen over de oplopende hoge kosten. Apple heeft de familie echter wel het geld teruggeven: het bedrijf heeft geen standaard beleid voor dit soort gevallen, maar bekijkt ze allemaal apart.

Eerder deze maand bezorgde een 5-jarige jongen in†Groot-BrittanniŽ zijn ouders ook al de schrik van hun leven door hun abusievelijk een rekening van 2.000 euro te bezorgen. Dit waren de kosten die hij gemaakt had met in-app aankopen bij het iPad-spelletje†Zombies vs. Ninja.

Apple iPad 4
Apple iPad 4

The Telegraph