Interessant:

Peggle HD krijgt BAFTA Award 2012 voor beste mobiele game

nieuws 19 maart 2012 om 11:18

Peggle HD (van developer PopCap) heeft de GAMES BAFTA Award 2012 voor "Best Mobile and Handheld Game" gewonnen; het versloeg daarmee onder andere Dead Space iOS en Super Mario Land 3D, die ook genomineerd waren.

De BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) is vooral bekend als Britse organisatie die jaarlijks prijzen uitreikt aan films en televisieprogramma's. Sinds 2007 reikt de organisatie echter ook de British Academy Video Games Awards uit. De BAFTA koos dit jaar puzzelgame Portal 2 tot "Best Game 2012" en zwart-wit-film The Artist tot "Best Film 2012".

In de categorie "Best Mobile and Handheld Game" was er met Peggle HD een opvallende winnaar. De originele versie van het spel dateert immers alweer van 2007, dus het is op zijn minst opmerkelijk om vijf jaar later alsnog de HD-versie een prestieuze prijs te geven. Daarnaast had iedereen er eigenlijk op gerekend dat de prijs zou gaan naar Super Mario Land 3D, maar de jury had dus een andere mening.

Peggle HD werkt met de iPad vanaf iOS 3.2 en is te downloaden in de iTunes App Store voor € 2,39. De niet HD-versie is ook beschikbaar voor de iPhone en voor Android.

Peggle HD voor iPad
Peggle HD voor iPad

BAFTA