Interessant:

Apple stuurt 8 miljoen defecte iPhones terug naar Foxconn

nieuws 23 april 2013 om 15:38

Apple heeft tussen de 5 en 8 miljoen iPhone-modellen teruggestuurd naar fabrikant Foxconn omdat de toestellen niet geschikt voor de verkoop zouden zijn.

Het is onduidelijk wat er precies mis was met de toestel, maar volgens een anonieme bron "was de kwaliteit van de iPhone-modellen van een te laag niveau". Een iPhone kost rond de 200 dollar om te maken, waardoor Foxconn - dat al financiele zorgen heeft - voor een kostenpost van rond de 1,6 miljard dollar (1,2 miljard euro) komt te staan.

Eind 2012 meldde Foxconn reeds dat het "erg gecompliceerd is om het lichte en dunne design van de iPhone 5 maken". Door een nieuwe coating zou de iPhone 5 erg krasgevoelig zijn. Om te voorkomen dat bekraste modellen de fabriek verlaten, moest Foxconn toen een nieuwe kwaliteitscheck invoeren. Indertijd zei Foxconn dat dat geen probleem was: "het heeft tijd nodig om te leren hoe dit nieuwe apparaat te maken. Maar oefening maakt perfect. Onze productiviteit verbetert elke dag".

De nieuwe kwaliteitschecken zouden een oorzaak zijn geweest van de rellen die in september 2012 in de Foxconn-fabriek uitbraken wegens de erbarmelijke arbeidsomstandigheden. Door de problemen bij Foxconn waren de levertijden van de iPhone 5 aanvankelijk behoorlijk lang.

Apple iPhone 5
Apple iPhone 5

The Register