Interessant:

Explosie in Chinese iPad 2-fabriek

nieuws 23 mei 2011 om 10:07

In de Chinese fabriek van Foxconn, waar de iPad 2 wordt vervaardigd, is afgelopen vrijdag een ernstige explosie geweest; drie mensen kwamen erbij om het leven.

Vrijdagavond rond 7 uur was er een ernstige explosie in het "A05"-gebouw (waar de iPad 2 wordt vervaardigd) van Foxconn in de Chinese plaats Chengdu. Hoewel het gebouw intact bleef, kwam er wel rook uit en er vlogen enkele brokstukken in het rond. Tien brandweerwagens en tien ziekwagens moesten er aan te pas komen om de situatie weer onder controle te krijgen en iedereen bij te staan.

Foxconn heeft officieel gemeld dat er drie medewerkers zijn overleden als gevolg van de explosie er ook nog zestien gewonden zijn gevallen. Foxconn zegt volledig zijn medewerking te geven aan de autoriteiten bij het onderzoek naar de explosie. Er zou geen sprake zijn van een menselijke fout. Het ongeluk kan op termijn van invloed zijn op de levering van de iPad 2.

"De productie is op de plaats van de explosie stilgelegd, totdat de onderzoek is afgerond. De veiligheid van onze medewerkers heeft onze hoogste prioriteit en we zullen er alles aan doen om de oorzaak van dit tragische ongeluk te vinden", aldus Foxconn.

Foxconn, dat ook andere Apple-elektronica vervaardigd, was eerder in opspraak. Afgelopen jaar pleegden er 12 medewerkers zelfmoord wegens te hoge werkdruk. Daarnaast is er in vele fabrieken spraak van kinderarbeid. Apple gaf eerder dit jaar de misstanden in China toe en beloofde toen verbetering.

Tom's Guide Gadgets