Interessant:

Overhemd beschermt tegen gsm-straling

nieuws 22 maart 2013 om 10:10

Het Franse modelabel Smuggler claimt een overhemd en een pak te hebben ontworpen die bescherming bieden tegen de electromagnetische straling van mobieltjes en smartphones.

Smuggler werkte bij de productie van het pak en het overhemd samen met het Franse XLIM-onderzoeksinstituut, dat onderzoek doet naar electromagnetische straling. De ontwikkeling van het pak heeft in totaal drie jaar geduurd. In de jaszakken van de kleding zijn onder meer non-allergische nikkel, roestvrij staal, aluminium en zwavelijzer verwerkt.

Smuggler claimt dat het materiaal van het pak 90 procent van de electromagnetische straling van mobieltjes blokkeert. "Dit is de eerste keer dat technologische materialen in dagelijkse mannenkleding worden gebruikt zonder dat de kleding oncomfortabel is", aldus een woordvoerder van de onderzoeksafdeling van Smuggler. Het eerste pak dat beschermt tegen gsm-straling wordt in de lente-zomercollectie in 2013 van Smuggler uitgebracht. Eerder waren er zakdoekenonderbroeken en hoofddoekjes die beschermden tegen gsm-straling.

Smuggler: pak beschermt tegen gsm-straling
Smuggler: pak beschermt tegen gsm-straling

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelde vorig jaar dat de blootstelling aan de straling van mobieltjes 'mogelijk kankerverwekkend is'. Volgens eerder onderzoek kan mobiele straling ook schadelijk zijn voor het slaappatroon en de concentratie van kinderen. Frankrijk en België wilden eerder een GSM-verbod op scholen vanwege mobiele straling. Ook de Raad van Europa en de Amerikaanse gezondheidsorganisatie AAP waarschuwden reeds voor het gezondheidsrisicio van GSM-straling voor kinderen.

Raw Story