Interessant:

Google verkoopt deel Motorola Mobility voor 1,8 miljard euro

nieuws 20 december 2012 om 09:57

Google verkoopt een deel van Motorola Mobility - het gaat om het onderdeel dat set-top TV-boxen maakt - aan het Amerikaanse telecommunicatiebedrijf Arris Group voor 1,8 miljard euro in cash en aandelen.

De deal met Arris moet aan het eind van het tweede kwartaal van 2013 helemaal zijn afgerond. Google krijgt met de deal ook een belang van 15,7 procent in Arris Group. Volgens beide bedrijven groeit dankzij de deal Arris' patent-portfolio; het bedrijf zou een "breed scala" van patenten van Motorola Mobility mogen gebruiken, maar welke is niet bekend.

Google kocht Motorola Mobility in 2011 voor 9 miljard euro; begin 2012 werd de overname goedgekeurd door de Europese Commisie. Google kocht Motorola Mobility voornamelijk voor de patenten. Een succes is de overname vooralsnog niet: Google lijdt grote verliezen op Motorola en er gaan geruchten dat Google helemaal van het bedrijf af wil. 

Motorola Mobility maakte vorige maand verder bekend zich volgend jaar niet meer te gaan richten op Europa; de voorkeur lijkt te gaan naar thuismarkt de Verenigde Staten en naar de opkomende in China en Latijns-Amerika.

Reuters