Interessant:

Motorola gelooft niet meer in Europa

nieuws 26 november 2012 om 09:50

Motorola Mobility gaat zich niet meer richten op Europa: het sluit de fysieke winkels en online stores in Oost-, West-, en Noord-Europa. Ook de winkels in India worden gesloten.

Motorola zegt "de business en het supportsysteem te stroomlijnen" waardoor er "helaas niet langer speciale websites voor Europa en India zijn". In deze regio's zouden echter de "lokale support sites" nog wel ondersteund worden. Motorola lijkt zich in de toekomst vooral te gaan richten op thuismarkt Amerika en op de meer succesvolle budgetmartken in China en Zuid-Amerika. In Nederland was er overigens al heel lang geen Motorola-vestiging meer.

Motorola Mobility - de afdeling van Motorola die zich met het ontwikkelen van mobieltjes bezighoudt - splitste zich in 2011 af van Motorola Solutions (van de radio-apparatuur en walkie-talkies), toen Google het bedrijf overnam voor 9 miljard euro.

Google kocht Motorola echter vooral voor de patenten en geeft het bedrijf verder absoluut geen voorkeursbehandeling. Sterker nog: Google lijdt ernstige verliezen op hardware-fabrikant Motorola Mobility, dat moeite heeft de harde concurrentie in de telecommarkt bij te benen. De inbeperking van de ondersteuning voor Europa heeft waarschijnlijk met kostenbesparing te maken.

Motorola sluit online shops in Europa en India
Motorola sluit online shops in Europa en India

Softpedia