Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag MB
Scherm4,3" (256 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto Huawei Ascend P1 1 Foto Huawei Ascend P1 2

Inleiding

De Huawei Ascend P1 is Huawei's eerste smartphone voor de Nederlandse markt. Het toestel is onder meer uitgerust met een 1,5GHz dual-core processor, een 4,3-inch Super AMOLED-display van het krasbestendige Gorilla Glass en een 8-megapixel camera. Huawei's smartphone draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dit model is in februari 2013 opgevolgd door de Huawei Ascend P2.

Apparaat & afmetingen

De Huawei Ascend P1 is een Android-smartphone met een gewicht van 110 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,8 x 6,5 x 0,8 centimeter. De Huawei Ascend P1 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Bel- & datafuncties

De Huawei Ascend P1 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Ascend P1 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Huawei Ascend P1 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Huawei Ascend P1 heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Dit toestel heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Huawei Ascend P1 bedien je middels een touchscreen. De Huawei Ascend P1 heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 8,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 1,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Huawei Ascend P1 is uitgerust met een Super AMOLED kleurenscherm. Super AMOLED borduurt voort op AMOLED en zorgt voor een zeer helder scherm met een lage energieconsumptie. Groot voordeel ten opzichte van reguliere AMOLED displays is de goede zichtbaarheid van het scherm in de zon. Dit scherm heeft een resolutie van 540 x 960 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Huawei Ascend P1 draait op Android 4.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Huawei Ascend P1

Van de Huawei Ascend P1 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Huawei Ascend P1 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Huawei Ascend P1 testoverzicht de test

Specificaties Huawei Ascend P1

Algemeen
ProductHuawei Ascend P1
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht110 gram
Afmetingen128,0 x 65,0 x 8,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.670 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid2 core
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm4,3" (256 ppi)
Resolutie540 x 960px
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB