Interessant:

Dr. Dre verdient miljoenen aan Beats Audio

nieuws 30 november 2012 om 11:12

Rapper en hiphop-producer Dr. Dre is de best verdienende muzikant van 2012,†volgens het tijdschrift†Forbes. Hij verdiende miljoenen dankzij de populaire Dr. Dre Beats-headsets.

Het is enigszins opmerkelijk dat Dr. Dre de best verdienende muzikant van 2012 is, omdat hij 13 (!) jaar gelden zijn laatste officiŽle album uitbracht. Hij verdiende dit jaar dan ook niet het meeste aan zijn muziek, maar aan zijn serie Beats-koptelefoons.†

Volgens†het tijdschrift†Forbes†is Dr. Dre in 2012 met 110 miljoen dollar (bijna 85 miljoen euro) de best verdienende muzikant van 2012. Hij zou hiervan (vůůr belastingen)†100 miljoen dollar (ongeveer 77 miljoen euro) hebben verdiend met de verkoop van 51 procent van Beats Audio aan HTC (dat er 300 miljoen dollar - ongeveer 230 miljoen euro - voor neertelde). Later kochten Dr. Dre en zijn zakenpartners de helft van wat ze verkocht hadden weer terug van HTC, dat nog wel 25 procent behield.

Volgens analisten verkocht HTC snel weer een groot aandeel van de Beats-aandelen, omdat de†Beats' audiotechnologie uiteindelijk niet aan de verwachtingen van HTC voldeed. HTC stopte ook met de standaard levering van Beats-oordopjes bij alle toestellen; niettemin is Beats Audio op de meeste nieuwe HTC-smartphones (zoals de HTC One X) nog altijd prominent aanwezig.

Naast de deal met HTC boerde Dr. Dre ook goed met de losse verkoop van Beats-headsets. De koptelefoons zouden zelfs zo gewild zijn, dat ook veel dieven het op ze hebben gemunt. Gratis reclame kreeg Dr. Dre in 2012 op de Olympische Spelen toen†het Olympische comitť atleten verbood om een koptelefoon van Dr. Dre te dragen: de sporters moesten een headset van de officiŽle Olympische sponsor Panasonic gebruiken.

HTC One X met Beats Audio
HTC One X met Beats Audio

Forbes