Interessant:

HTC schrijft miljoenen af op OnLive

nieuws 20 augustus 2012 om 11:39

HTC schrijft de 40 miljoen dollar (ruim 30 miljoen euro), die het vorig jaar februari investeerde in cloud-gaming-service OnLive, alweer af. OnLive moet enorm herstructeren om een faillissement te voorkomen.

HTC investeerde in februari 2011 40 miljoen dollar (ruim 30 miljoen euro) in de cloud-gaming-service OnLive om de focus "meer te verleggen richting entertainment". Met OnLive gaat het echter niet goed: het bedrijf moet flink herstructeren om een faillissement af te wenden. OnLive heeft zulke hoge kosten aan haar infrastructuur, dat het vooralsnog niet lukt om winst te maken.

OnLive heeft tot op heden HTC ook niets opgebracht, dus daarom hebben de Taiwanezen maar weer besloten de investering van 40 miljoen dollar in OnLive af te schrijven. 

HTC had in 2011 een ongelukkige hand in het kiezen van investeringen. Eind 2011 kocht het ook een meerderheidsaandeel in Beats audio voor 300 miljoen dollar (ruim 240 miljoen euro), maar een jaar na de deal verkocht HTC alweer de helft van deze aandelen (het behield slechts 25 procent). HTC zei toen dat het de Beats-aandelen verkocht om "het Beats merk wereldwijd meer flexibiliteit te geven". Maar volgens analisten voldeed Beats' audiotechnologie uiteindelijk niet aan de verwachtingen van HTC.

PC World