Interessant:

Samsung Galaxy S3 passeert iPhone 4S

nieuws 10 november 2012 om 14:59

Volgens marktonderzoeker Strategy Analytics heeft de Samsung Galaxy S3 in het derde kwartaal van 2012 de iPhone 4S gepasseerd als best verkopende smartphone; wereldwijd had de Galaxy S3 in dit kwartaal een marktaandeel van 11 procent.

Volgens Strategy Analytics verkocht Samsung in het derde kwartaal van 2012 maar liefst 18 miljoen exemplaren van de Samsung Galaxy S3. Concurrent Apple bracht in dezelfde periode 16,2 miljoen iPhone 4S-toestellen aan de man. In totaal zijn er wereldwijd inmiddels al meer dan 30 miljoen exemplaren van de Galaxy S3 verkocht.

Strategy Analytics verwacht echter niet dat de Galaxy S3 ook in het vierde kwartaal de best verkopende smartphone zal zijn, omdat Apple inmiddels de iPhone 5 heeft uitgebracht. De iPhone 5 kende een bijzonder voortvarende start: binnen drie dagen na release werden er meer dan 5 miljoen van verkocht. Strategy Analytics verwacht dan ook dat Apple met de iPhone 5 in het vierde kwartaal van 2012 weer de best verkopende smartphone zal hebben. Enig voorbehoud is wel dat Apple voldoende exemplaren kan leveren, want momenteel heeft het bedrijf problemen aan de grote vraag te voldoen, wat onder meer resulteert in lange levertijden.

Apple en Samsung hebben gezamelijk momenteel bijna 50 procent van de smartphone-markt in handen.

Strategy Analytics