Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm3,5" (280 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Sony Xperia U 1 Foto Sony Xperia U 2

Inleiding

De Sony Xperia U combineert krachtige Sony entertainment met een stijlvol en compact design dat je geheel naar smaak – zowel van binnen als buiten – kan personaliseren. De xLoud- en de Sony 3D- surround sound-audiotechnologie die in de muziekspeler zijn geïntegreerd zorgen voor kristalheldere en luide geluidservaring. Met DLNA is het ook mogelijk om muziek vanaf de Xperia U naar draadloze speakers te streamen. Het transparante element van de Xperia U wordt verlicht volgens de kleur van de foto's die in de galerij worden bekeken of de album art van de tracks die worden afgespeeld. De Xperia U kan je ook personaliseren met verwisselbare kapjes en thema’s al naar gelang je stemming. De Xperia U heeft een helder 3,5-inch Reality-touchdisplay, een 1GHz dual-core processor en draait op Android 2.3 Gingerbread (een update naar Android 4.0 volgt). Het toestel heeft verder een 5-megapixel camera met een 720p HD-videorecorder en Sony technologie om 2D en 3D panoramabeelden vast te leggen. De Sony Xperia U is verkrijgbaar in het het wit of zwart; roze en gele verwisselbare covers worden meegeleverd. Tegelijkertijd met dit model is de 4-inch Xperia P aangekondigd.

Apparaat & afmetingen

De Sony Xperia U is een 3.5 inch Android smartphone met een gewicht van 110 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,2 x 5,4 x 1,2 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 336 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 472 uur. De Sony Xperia U is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Sony Xperia U ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Xperia U kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Sony Xperia U kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Xperia U heeft 4 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Xperia U heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Scherm, camera & bediening

De Sony Xperia U bedien je middels een touchscreen. De Sony Xperia U heeft twee ingebouwde camera's. De hoofdcamera heeft een resolutie van 5,0 megapixel, waar je ook video's mee kan opnemen. De frontcamera, bijvoorbeeld voor videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Sony Xperia U is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 854 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Sony Xperia U draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia U

Van de Sony Xperia U staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Xperia U is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees in het Sony Xperia U testoverzicht de testen

Specificaties Sony Xperia U

Algemeen
ProductSony Xperia U
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht110 gram
Afmetingen112,0 x 54,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.320 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag4 GB
Scherm
Scherm3,5" (280 ppi)
Resolutie480 x 854px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB