Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag MB
Scherm3,7" (265 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Sony Xperia sola 1 Foto Sony Xperia sola 2 Foto Sony Xperia sola 3

Inleiding

De Sony Xperia sola (MT27i) is een Android 2.3-smartphone (een Android 4.0-update volgt later) met een helder 3,7-inch Reality Display waarvoor gebruik is gemaakt Sony's Mobile BRAVIA Engine-technologie. Bijzonder aan de Xperia sola is dat op dit toestel de "floating touch"-technologie van Sony haar debuut maakt. Met deze technologie kan je op het web browsen door een vinger boven het scherm te bewegen, waardoor deze functioneert als bewegende cursor, zonder het scherm aan te raken. De Xperia sola is voorzien van NFC en wordt standaard geleverd met twee NFC Xperia SmartTags. Deze vergemakkelijken je dagelijkse smartphone-ervaring. Door een NFC Android telefoon bij een SmartTag te houden, wordt een vooraf geconfigureerd profiel in de smartphone geactiveerd. De twee SmartTags die bij de Xperia sola worden geleverd, kunnen worden gepersonaliseerd met tot wel 10 commando's. Standaard is het Home SmartTag-profiel zo voorgeconfigureerd dat deze WiFi inschakelt en Google Nieuws en weer-apps opstart. De Sony Xperia sola is verder voorzien van een dual-core 1GHz-processor, Sony's xLOUD- en 3D surround sound-audiotechnologie voor een helder geluid, een 5-megapixel camera (met 3D Sweep Panorama en een 720p HD-videorecorder), aGPS, DLNA, 3G/HSDPA, Bluetooth, WiFi & WiFi-hotspotfunctionaliteit, Google Talk, een Facebook-app en de Timescape/Twitter-app. Het geheugen bedraagt 8GB en is uitbreidbaar middels microSD. De Xperia sola komt in het rood, zwart of wit.

Apparaat & afmetingen

De Sony Xperia sola is een compacte NFC-smartphone met Android met een gewicht van 107 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,6 x 5,9 x 1,0 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 300 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 475 uur. De Sony Xperia sola is verkrijgbaar in de kleuren rood, wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De Sony Xperia sola ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Xperia sola kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Sony Xperia sola kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Xperia sola heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Xperia sola heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Sony Xperia sola bedien je middels een touchscreen. De Sony Xperia sola heeft een ingebouwde camera met een 5,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Sony Xperia sola is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 854 x 480 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Sony Xperia sola draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia sola

Van de Sony Xperia sola staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Xperia sola is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Sony Xperia sola testoverzicht de test

Specificaties Sony Xperia sola

Algemeen
ProductSony Xperia sola
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht107 gram
Afmetingen116,0 x 59,0 x 10,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.320 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAM512 MB
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm3,7" (265 ppi)
Resolutie854 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB