Interessant:

Samsung Galaxy S3 verslaat HTC One X in benchmarktests

nieuws 3 juni 2012 om 13:36

Uit benchmarktests blijkt dat de Samsung Galaxy S3 krachtigere prestaties biedt dan de HTC One X, ondanks dat beide toestellen voorzien zijn van een quad-core processor.

Het Britse Cnet UK heeft de benchmarktests op een rijtje gezet. In de "Antutu"-benchmarktest, waarbij geheugen, CPU snelheid en graphics worden getest, scoorde de Samsung Galaxy S3 12.112 punten, terwijl de HTC One X bij deze test een score van 10.827 behaalde. Bij de vergelijkbare "Quadrant"-benchmarktest versloeg de Galaxy S3 de HTC One X met een score van 5.289 punten tegenover 4.904 punten. Bij deze testen geldt: hoe meer punten, hoe krachtiger.

De HTC One X draaide "GL's Benchmark's Standaard Egypt"-test met 52 frames per seconde, waar de Galaxy S3 dat met 59 frames per seconde lukte. De Galaxy S3 behaalde hiermee bij deze test dezelfde score als de New iPad 3

Bij de browsertests die Cnet UK uitvoerde, versloeg de Galaxy S3 ook de New iPad 3. Bij de "SunSpider JavaScript"-benchmark (waarbij lagere een lagere score beter is) scoorde de Galaxy S3 1.489,9ms, terwijl de iPad 3 hier 1.890,9ms over deed (en de iPhone 4S had 2.181,6ms nodig).

Ondanks dat de HTC One X net als de Samsung Galaxy S3 een quad-core chip heeft, tonen de tests van Cnet UK aan dat de One X toch niet zo krachtig is als de Galaxy S3. Dit komt waarschijnlijk voornamelijk doordat beide smartphones voorzien zijn van een andere quad-core processor: de One X heeft een NVIDIA Tegra 3-chip aan boord en de Galaxy S3 een Samsung Exynos 4212 Quad-chip.

Verder scoorde de Galaxy S3 beter in de batterijtest van Cnet UK. In deze test werd de accu van beide smartphones volledig opgeladen en vervolgens werd met beide toestellen dezelfde video via WiFi gestreamd, terwijl het scherm op maximale helderheid stond. Na meer dan drie uur, was de accuduur van de Galaxy S3 gedaald naar 68 procent en van de One X naar 31 procent.

Dat de Samsung Galaxy S3 beter op de benchmarktests scoort dan de HTC One X wil overigens niet zeggen dat de One X een traag toestel zou zijn. Integendeel: het is een van de snelste smartphones op de markt, maar de Galaxy S3 is dus net een maatje groter.

Verder lezen...

- Samsung Galaxy S3 vs. HTC One X (specs vergelijking)

Cnet UK