Interessant:

Quad-coreáSamsungáExynos 4 Quad-chip onthuld

nieuws 26 april 2012 om 10:25

Samsung heeft haar quad-core Samsung Exynos 4 Quad-processor onthuld; de eerste smartphone die van deze chip wordt voorzien, is de Samsung Galaxy S3.

De Samsung Exynos 4 Quad-processor is gebaseerd op de quad-core ARM Cortex A9-architectuur en zorgt voor krachtige en energie-efficiŰnte prestaties van smartphones en tablets waarin de chip ge´ntegreerd is. Dankzij de multi-core processor kan je rekenen op snelle multitasking en snelle verwerking van zware taken. Zo kan bijvoorbeeld ÚÚn kern worden gebruikt voor het streamen van video, terwijl de andere tegelijkertijd worden ingezet voor de updates van apps op de achtergrond, de virusscanner en om op het web te browsen.

De Exynos 4 Quad-chip is volgens Samsung vooral bijzonder geschikt voor de verwerking van zware toepassingen, zoals 3D games, videobewerking en calculatie-intensieve rekentoepassingen. De chip is verder voorzien van een "Full HD 30 frame-per-second hardware code engine" voor snelle verwerking bij het opnemen en afspelen van Full HD-video. Ook beschikt de Exynos 4 Quad-processor over een ge´ntegreerde beeldprocessor voor high-end camerafunctionaliteiten en over HDMI 1.4-ondersteuning voor een scherpe en heldere streaming van multimedia-content.

De Samsung Galaxy S3, die 3 mei officieel wordt aangekondigd, zal de eerste smartphone zijn die is voorzien van de quad-core Exynos 4 Quad-processor.

Samsung Exynos 4 Quad: quad-core processor
Samsung Exynos 4 Quad: quad-core processor

Korean Newswire