Interessant:

iPad 3: alle geruchten op een rij

nieuws 21 januari 2012 om 15:16

Naar verluidt introduceert Apple aankomende maart de iPad 3; uiteraard houdt Apple zelf alles goed geheim, maar er gaan al veel geruchten over de iPad 3. PortableGear zet de belangrijkste iPad 3-geruchten voor je op een rij.

iPad 3: quad-core Apple A6-processor

De iPad 2 is voorzien van een dual-core Apple A5-processor, maar de concurrentie is Apple inmiddels voorbijgestreefd met tablets met krachtigere quad-core NVIDIA Tegra 3-processors (zoals te vinden in de Asus Transformer Prime). De verwachting is dat Apple hierbij niet achterblijft en de iPad 3 gaat voorzien van een nieuwe quad-core Apple A6-processor, waarmee multitasking en het verwerken van multimedia nog soepeler zal verlopen.

iPad 3: HD Retina-display

Volgens de geruchten wordt de iPad 3 het eerste iPad-model met een HD-display (van 2048 x 1536 pixels) en tevens het eerste iPad-model dat, net als de iPhone, gebruik maakt van de zeer heldere Retina-schermtechnologie. Het is de enige manier waarop Apple de concurrentie, die ook steeds betere displaytechnologie gebruikt (zoals Super AMOLED Plus op Samsung Galaxy Tab 7.7 en Super IPS+ op de Asus Transformer Prime) kan bijbenen.

iPad 3: iOS 5.1

Tegelijkertijd met de iPad 3 wordt waarschijnlijk een kleine update van iOS 5 geintroduceerd: iOS 5.1. Veel details zijn hierover nog niet bekend, maar waarschijnlijk is de Mail-app verbeterd, net als de synchronisatiemogelijkheden voor iTunes Match (een abonnementsdienst waarmee je je eigen muzieknummers kan omzetten naar iTunes-nummers). Ook gaan er geruchten over Facebook-integratie in iOS 5.1.

iPad 3: Siri-support

De iPhone 4S was Apple's eerste toestel met Siri-ondersteuning, waarmee je (in het Engels, Frans of Duits) spraak- of zoekopdrachten kon ingeven. Met iOS 5.1 komt deze functie waarschijnlijk ook op de iPad 3 beschikbaar. Aangezien deze functie nog niet in het Nederlands beschikbaar is, is de bruikbaarheid in Nederland beperkt.

iPad 3: 4G-ondersteuning

Al zolang er geruchten gaan over nieuwe Apple-producten, duikt het gerucht op dat ze worden voorzien van 4G/LTE-ondersteuning. Dit bleek telkens niet het geval, maar mogelijk gaat het met de iPad 3 dan toch eindelijk gebeuren. Net als Siri is deze functionaliteit niet erg nuttig voor Nederland en BelgiŽ, omdat hier vrijwel nog geen 4G-datanetwerken zijn.

iPad 3: verbeterde camera's

De camera van de iPad 2 levert bedroevende resultaten, zeker in vergelijking met de camera's van concurrerende tablets. Volgens de geruchten pakt Apple dit probleem aan en rust het de iPad 3 aan de achterzijde uit met een sterk verbeterde 8-megapixel camera. Ook de frontcamera zou een upgrade krijgen, zodat er HD FaceTime-videochats mee mogelijk zijn.

iPad 3: verbeterde accuduur

De accuduur van de iPad 2 is al acceptabel, maar Apple wil dat je nog langer op de nieuwe iPad kan werken. De batterij van de iPad 3 zou daarom vergroot zijn naar 14.000mAH (in vergelijking met 6.500mAH op de iPad 2).

iPad 3: releasedatum

De verwachting is dat Apple de iPad 3 aankomende maart presenteert.

Naschrift:de†new iPad 3†(met HD-display) is 7 maart 2012 officieel geintroduceerd.

Laptopmag Blog