Interessant:

Android geteisterd door malware

nieuws 2 mei 2011 om 10:21

Computerbeveiligingsbedrijf Kaspersky Lab meldt dat Android wordt geteisterd door malware; het bedrijf heeft afgelopen maart maar liefst 70 verschillende types malware voor Android geidentificeerd.

Ter vergelijking: in september 2010 identificeerde Kaspersky Lab slechts twee types malware voor Android. "Het groeipercentage van malware in Android is enorm; in de toekomst zal er zeker nog veel meer zijn", aldus Kaspersky Lab CEO Grebennikov. Dat is zorgelijk, want uit onderzoek van Gartner blijkt dat van de dit jaar verkochte smartphones maar liefst 38,5 procent op Android draait. De malware kan zich ook bevinden in apps in de Android Market. Sommige malware-apps zouden onder meer persoonlijke data stelen.

Een oorzaak zou het open model van Android zijn. Daardoor kan iedereen er apps voor ontwikkelen - ook kwaadaardige apps. "We nemen extra maatregelen om de verspreiding van malware-apps via de Android Market te voorkomen", zegt Rich Cannings, een Google-engineer die zich bezighoudt met de beveiliging van Android.

Kaspersky Lab maakte in augustus 2010 melding van de eerste SMS-trojan voor Android-smartphones. In november 2010 waarschuwde Kaspersky Labs concurrent McAfee voor een Zeus-bot voor smartphones, waarmee bankgegevens zouden worden gestolen.

Cellular-news