Interessant:

Microsoft Office naar iPad

nieuws 1 december 2011 om 09:41

De nieuwe versie van Microsoft Office (bekend onder de codenaam Office 15), die in ontwikkeling is voor Windows 8, komt waarschijnlijk in 2012 ook naar de iPad en Mac OS X Lion.

Dat meldt iPad-krant The Daily. Office 15 is in eerste instantie natuurlijk in ontwikkeling voor Microsofts eigen Windows 8-platform. Aangezien Windows 8 helemaal gericht is voor het gebruik op tablets met een touchscreen, zal ook Office 15 geoptimaliseerd zijn voor touch-gebruik. Mogelijk is het daardoor voor Microsoft eenvoudiger om ook een versie naar de iPad over te zetten.

The Daily meldt verder dat er ook een nieuwe Office-versie voor Mac OS X Lion op komst is. De huidige versie van Office 2011 voor Mac is geoptimaliseerd tot Mac OS X Snow Leopard. De Mac- en iPad-versies van Office 15 ondersteunen beide waarschijnlijk Office 365 (Microsofts cloud-dienst).

The Daily beweert dat de nieuwe Office-edities voor de iPad en Mac OS X Lion eind 2012 op de markt komen. Op de iPad zou het een van weinig serieuze concurrenten zijn voor Apple's eigen Pages-, Numbers- en Keynote-toepassingen.

The Daily