Interessant:

iPhone 4S: top-smartphone met batterij-problemen

nieuws 5 november 2011 om 14:16

De iPhone 4S wordt, hoewel er weinig is veranderd ten opzichte van de iPhone 4, enthousiast besproken in de vakpers. Alleen ervaren de meeste recensenten wel problemen met de accuduur; Apple heeft hiervoor al een fix beloofd.

"De iPhone 4S maakt niet de impact van de iPhone 4 en als je zijn voorganger hebt, is er weinig reden tot een upgrade. Maar met zijn uitstekende camera, snelle processor en prettige besturingssysteem met veel voorgeinstalleerde apps, is de iPhone 4S nog altijd een fantastische smartphone", aldus het Britse Cnet UK. "De iPhone 4S is een van de beste smartphones van het moment, en de beste telefoon die Apple ooit gemaakt heeft. (...) Sommigen zullen wel teleurgesteld zijn dat het niet een echte nieuwe iPhone 5 is. Als je al een iPhone 4 hebt (en deze upgradet naar iOS 5), is de upgrade niet gerechtvaardigd. Maar voor alle anderen blijft het een aanrader", vindt het ook het eveneens Britse TechRadar. Kritiekpunten hebben deze Britse sites echter ook: zo wordt Flash nog altijd niet ondersteund en is de Siri voice-control slechts beschikbaar in enkele talen, waardoor Siri in veel landen (zoals Nederland) niet echt nuttig is.

"De iPhone 4S is een uitstekende smartphone, met revolutaire voice-control, een snelle dual-core processor en een fantastische camera", vindt het Amerikaanse Laptop Mag. Kritiekpunt van dit laptopmagazine is echter dat er geen Facebook-integratie is. Ook het Nederlanse PCM merkt op dat Siri in Nederland weinig bruikbaar is, maar komt wel tot een positieve conclusie: "Wie een iPhone 4 heeft, kan de iPhone 4S gerust overslaan. Maar wie nog met een oudere iPhone rondloopt zal erg blij worden van de razendsnelle processor en haarscherpe camera."

Apple iPhone 4S
Apple iPhone 4S

Het Britse MobileChoice UK is vooral lovend over het vernieuwde iOS 5-besturingssysteem: "De iPhone 4S is een vloeiende, slanke, prettige en krachtige smartphone, maar het is iOS 5 dat echt de show steelt." "De iPhone 4S is niet de meest spannende update van een telefoon, maar de iPhone is wel nog nuttiger geworden en de verbeteringen zijn welkom", vindt het ook al Britse Pocket-lint. TrustedReviews mist Flash-ondersteuning en vindt het 3,5-inch display in vergelijking met concurrerende smartphones aan de kleine kant, maar is wel enthousiast: "de prijs is erg hoog, maar als je geld genoeg hebt en geen ingewikkelde smartphone wil, is er momenteel geen betere keuze."

Onze Nederlandse concullega's vinden de iPhone 4S ook een prima toestel, maar ondervinden ook problemen met de accuduur. "Helaas heeft de iPhone 4S ook een groot nadeel: het uithoudingsvermogen van de accu. (...) Mijn eerste ervaring met het uithoudingsvermogen van de iPhone 4S accu was dus ronduit slecht te noemen", schrijft MobileCowboys. "De batterij van de iPhone 4S stelt (...) wat teleur. De batterij is qua oplaadtijd erg snel, maar is ook redelijk snel leeg. Soms lijkt het erop dat hij zelfs sneller leeg is dan de accu van de iPhone 4", aldus AllAboutPhones.

Al met al zijn de gebruikelijke minpunten in recensies over de iPhone 4S: het geringe verschil met de iPhone 4, het (in verhouding met de concurrentie) relatief kleine scherm, het ontbreken van Flash-ondersteuning, het beperkte nut van Siri in het Nederlands, de beperkte integratie met sociale netwerken zoals Facebook, de hoge prijs en de korte accuduur. Voor de batterijproblemen heeft Apple inmiddels een fix beloofd. Pluspunten zijn het zeer heldere scherm, het fraaie design, de uitstekende camera, het gebruiksvriendelijke iOS 5-besturingssysteem waarvoor veel apps beschikbaar zijn en de snelle dual-core processor.

Verder lezen...
- iPhone 4S versus iPhone 4: verschil
- iPhone 4S versus Samsung Galaxy Nexus (specs)

portablegear.nl