Interessant:

Rhapsody koopt Napster

nieuws 4 oktober 2011 om 09:57

Online muziekdienst Rhapsody koopt concurrent Napster van de Amerikaanse elektronicaketen Best Buy; dat is opmerkelijk omdat Best Buy in 2008 nog 91 miljoen euro voor Napster betaalde. Het is niet bekend hoeveel Rhapsody betaalt.

Met de overname hoopt Rhapsody mee te kunnen doen in de heftige concurrentiestrijd van (legale) online muziekdiensten en dat is niet makkelijk met concurrenten als Spotify en Apple's iTunes.

"Deze deal zal Rhapsody's positie in de groeiende on-demand muziekmarkt verder versterken", aldus Jon Irwin, SEO van Rhapsody. "De overname van Napsters abonnees en muziekportfolio voegt substantiele waarde toe aan Rhapsody".

De overname wordt waarschijnlijk eind november afgerond. Rhapsody zegt dat nieuwe abonnees toegang zullen hebben tot beide diensten, wat suggereert dat Napster als aparte dienst blijft bestaan.

Napster was jarenlang een beruchte illegale P2P-dienst, maar maakte in 2004 een doorstart als legale muziekdienst. Ondanks dat dat weinig succesvol was, werd het bedrijf in 2008 voor 91 miljoen euro overgenomen door de Amerikaanse elektronicaketen Best Buy. Eind 2010 verscheen er nog een (legale) Napster-app voor de iPhone.

Pocket-lint.com