Interessant:

Napster-app voor iPhone

nieuws 21 september 2010 om 09:36

Voor de iPhone is een Napster-app beschikbaar; met de app kan je tegen betaling maandelijks muziek streamen. Illegaal downloaden, zoals vroeger met Napster, is er niet meer bij.

De Napster-app is geschikt voor iPhone OS 3.0 of hoger en is te gebruiken op de iPhone, iPad en de iPod touch. De app is gratis te downloaden en voor 10 dollar in de maand kan je muziek streamen, waarbij je kan kiezen uit meer dan 10 miljoen nummers. De nummers zijn ook te bewaren op je iPhone en af te spelen als je niet online bent.

Napster was jarenlang een beruchte illegale downloaddienst. Na veel rechtszaken, onder andere van metalband Metallica, werd de site verboden. In 2004 maakte Napster echter een doorstart als legale muziekdienst waar je betaald nummers kon downloaden. Sindsdien lijdt Napster een zieltogend bestaan. Met de iPhone-streamingservice probeert Napster weer een volwaardige plek te verwerven tussen de legale muziekdownload- en -streamingservices. Met muziekstreamingdienst Spotify hebben ze er inmiddels een grote concurrent bij gekregen.

De Napster-app is hier te downloaden.

Engadget